witicieen

Yetkin
Merhaba,

Mevcut olarak Gigabyte B550M D3SH modelini kullanıyorum ama en pahalı DDR4 anakart almayı düşünüyorum fiyatı sorun değil sadece en üst segment ve en pahalı olması gerekiyor. DDR5 geç demeyin lütfen. DDR4 de kalacağım. Ayrıca kullandığım kasa modeli bu. Alacağım anakart bu kasaya uyumlu olur mu?

Merhaba,

Mevcut olarak Gigabyte B550M D3SH modelini kullanıyorum ama en pahalı DDR4 anakart almayı düşünüyorum fiyatı sorun değil sadece en üst segment ve en pahalı olması gerekiyor. DDR5 geç demeyin lütfen. DDR4 de kalacağım. Ayrıca kullandığım kasa modeli bu. Alacağım anakart bu kasaya uyumlu olur mu?

Teknik olarak en pahalısı AMD Threadripper ile uyumlu olanlardır.

Akakçeye göre en pahalısı.

Bence bütçe yerine ne tarz özellikler istediğinizi belirtin.

Böyle bir şeyi neden yapmak istiyorsunuz ki? Deneysel bir projede mi çalışıyorsunuz?

Sadece DDR4 sistem ile ilerlemek istiyorum. Çalıştığım programlar DDR4 ile daha uyumlu DDR5 sistem dizmek falan bir sürü uğraş.

Akakçe'ye göre en pahalısı.

Bence bütçe yerine ne tarz özellikler istediğinizi belirtin.

Ryzen 7 5800X3D işlemcim var 64 GB 4000 MHz RAM 4070 Ti super ekran kartı mevcut. Ayrıca üst segment önerebileceğiniz anakart modelleri bu kasa ile uyumlu olur mu montaj esnasın da sorun yaşatır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
64 GB Corsair 4000 MHz RAM var zaten sağ olasın.

Yaz ayların da anakart bayağı ısınıyor ağır programlar da çalışıyorum ama kararsız kaldım.
Bence yeni bir konu açın. Soğutmalı 0-20 bin ₺ arası kart önerisi isteyin. Buradaki fiyat büyük ihtimalle kartın stoklarda az olmasından dolayı şişirilmiş. Size uygun soğutma kısımları olan öneriler yapsınlar.