akif42

Yetkin
Windows 11'e gececegim sistemim:
  • Ryzen 5 5600.
  • RX6600 XT.
  • 32 GB RAM.
Winutil ile debloat edeceğim en performansli surum nedir? 23H2 öneriyorlar cogunlukla ve Home mu daha iyi olur Pro mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Amacınız sadece oyun oynamak falansa Home kurup Winutil'le debloat atmak yeter ama 23H2'nin desteği bitti. 24H2 veya 25H2 kullanmanızı öneririm. Ben 25H2 kullanıyorum ama performansta bir sorun yaşamıyorum ama sistemden sisteme değişebilir tabii ki.

Windows 11 25H2 öneririm gayet iyi bellek bütünlüğü diye bir ayar var onu kapat ve hizmetler de bağlı kullanıcı deneyimleri ve telemetri hizmetini devre dışı bırak PC'yi yeniden başlat tamamdır ben böyle kullanıyorum memnunum bayağı.

Windows 11'e gececegim sistemim:
  • Ryzen 5 5600.
  • RX6600 XT.
  • 32 GB RAM.
Winutil ile debloat edeceğim en performansli surum nedir? 23H2 öneriyorlar cogunlukla ve Home mu daha iyi olur Pro mu?
Ben win 11 25H2 kullanıyorum gayet iyi boşta ram kullanımıda 5.5 arası falan am ben win 10 daykende bu civarlardaydi hatta win 10 dan 11 geçince performans artışı yaşadım.
Sadece oyun için kullanacaksınız home
İş içinse pro

LTSC kur, WinUtil kullanarak VBS, Hyper-V ve telemetri servislerini kapat, yeterli. İstersen Atlas OS de kurabilirsin, işlemcin için özel regedit ayarları yapılmış olur ama onun için düz 25H2 daha iyi olur LTSC yerine.