Merhaba herkese iyi geceler. Öncelikle belirteyim, bütçe sınırı yok. Sizlerden en sessiz PSU önerisini rica ediyorum. 80+ Gold 850W olsa yeterlidir. Şu an MSI MAG kullanıyorum, boştayken bile çok sesli çalışıyor. Ayrıca belirteyim, Sapphire Pure RX 7900 XT 16 GB ekran kartı aldım. İki kere değişime gönderdim coil whine sesinden dolayı fakat ben bu coil whine sesinin de PSU'dan geldiğini zannediyorum çünkü kasaya kulağımı dayadığımda o tiz ses daha çok powerdan geliyor gibi duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşıma aldırmıştım yakın zamanda güzel ve sessiz çalışıyor dedi.
Bu arada mesajı düzenleyip yazmıştım bir daha yazayım. Sapphire Pure RX 9060 XT 16 GB ekran kartı aldım, coil whine sesinden dolayı iki kere değişime gönderdim yine aynı şekilde coil whine sesi geliyor. Özellikle oyunlara girince, yük altına girince bu ses şiddetleniyor. Sizce PSU bu coil whine sesine sebep olur mu?

Bu arada mesajı düzenleyip yazmıştım bir daha yazayım. Sapphire Pure RX 9060 XT 16 GB ekran kartı aldım, coil whine sesinden dolayı iki kere değişime gönderdim yine aynı şekilde coil whine sesi geliyor. Özellikle oyunlara girince, yük altına girince bu ses şiddetleniyor. Sizce PSU bu coil whine sesine sebep olur mu?
Coil whine olayı genelde ekran kartının bobinlerinden kaynaklanır, PSU buna direk sebep olmaz. PSU zaten FSP Vita GM, gayet sağlam bir model. Yani sorun PSU’dan değil, kartın tasarımından geliyor büyük ihtimal.

Kaliteli bir model alman da yeterli olacaktır çoğunda 0 fan sesi özelliği var, işlemcin de güç arsızı değilse zaten asla fan açmaz sistemin.

FSP vita GM biraz fan problemleri olan bir model. Zaten fanı yüzünden eleştirilen bir modeldi. Reddit'te RMA oranı fazla. Türkiye'de pek stok olmadığından çok da bir seçenek yok. Corsair RM850X Shift veya ASUS ROG Aura 1000W modellerine bakılabilir. Özellikle Aura serisi ses konusunda oldukça başarılı. Bütçe çıkmazsa vita GM'de seçilebilir oda çok sesli değil. Sadece fanı biraz sıkıntılı Reddit'ten gördüğüm kadarıyla. Oda şansa bağlı.

Son düzenleme: