En sevdiğiniz mobil işlemci markası nedir?

?

• Snapdragon

• MediaTek

• Exynos

• Apple Silicon

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Aslında günümüzde çok önemi kalmadı. Her iyi bilinen cihaz çok iyi zaten. Takip etmeye bile gerek yok. Gözü kapalı Samsung, Apple, Honor, Oppo, Huawei falan alınır yani.

Çok da doğru değil özellikle Samsung da birden fazla model ve işlemci seçeneği olabiliyor ve yeni diyebileceğimiz bütçe dostu telefonların alt modelleri tamamen çöpten ibaret.

Snapdragon 801 (soba) > Exynos 2400
801 gerçekten çok ısınıyordu ama harika bir işlemci olarak kaldı aklımda. Yılına göre müthiş bir performansı vardı. Mi 4 ile kullanmıştım. Tek çekirdekte 2,45 GHz, harika ya.
Bir ısınma karşılaştırması;

Mediatek, Snapdragon ve Exynos deneyimledim uzun süre. Exynos kullanan biri olarak Snapdragon tercih edeceğim bir sonraki telefonum da.

Snapdragon 6xx serisini tek ben mi beğenmedim? (SDM660 kullanıcısıyım)
SD 675 var bende de, ölü bataryayla bile aktif kullanımda pil birkaç saat gidiyor.
Bence eksisi GPU'nun güçsüz kalması, cihazda VC veya grafit soğutma bulunmayınca throttle yemeye müsait oluyor.

CPU tarafında Apple'a hala dişli bir rakip çıkmadı. GPU tarafında ise yine Apple güçlü olsa da oyumu Snapdragon'dan yana kullanırım. MediaTek kendini son 3-4 yılda geliştirmeye başladı, ondan önce pek adı yoktu piyasada. Exynos ise fena değil ancak yine de kendilerini geliştirmeleri lazım, 1-2 işlemci dışında piyasa da pek rekabet edemiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…