Sevdiğim ülke Türkiye sevmediğim ülke Kazakistan (Halen daha rusların etkisinden çıkamamışlar kendilerini rus asıllı zannediyorlar)

Bu da mutlu bir hayat sürmelerini sağlıyor. Keşke biz de öyle olabilsek.
İntihar oranı en yüksek, mobbing'in ve iş baskının en fazla olduğu, bireyselleşmenin ve ilişki endeksinde en fazla sorun yaşayan ülkelerden birisi. Asosyallik adına yepyeni terimlerin çıktığı tek ülke.

Japonya dıştan çok huzurlu gözükebilir ama öyle dediğin gibi işlerini severek yapma ve mutlu bir hayat sürme kısmı yok. Bizzat orada yaşamak için can atıp sonra büyük hayal kırıklığı ile giden kız arkadaşımdan dinledim hepsini. Adamlar insan değiller gibi çalışıyorlar. Fazla saat çalışmaktan ölen var.

En benim diyen Japon bile şu söylediğine güler dostum.

İran, Rusya, Çin, Pakistan, Afganistan, Suriye, Türkmenistan, belarus, Azerbaycan, Venezuela ve Meksika gibi ülkeler olmasa da olur hacı; Avrupa Birliği'nin tüm üye devletleri ve, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Güney Kore vazgeçilmez ve kritik öneme sahip ülkelerdir.

Sevdiğim ülke Türkiye sevmediğim ülke Kazakistan (halen daha rusların etkisinden çıkamamışlar kendilerini Rus asıllı zannediyorlar)

O bütün Türk sanılan devletler için geçerli Kırgızistan Türkmenistan Azerbaycan hiçbiri kendine Türk demiyor.

İslam düşmanı değilim ama İslam ile alakalı hiçbir ülkeyi sevmem + Hindistan'ı da sevmem. İskandinav severim. Umarım insanca yaşayabileceğim bir ülkeye gidebilirim ileride.

Epstein olayından sonra ABD, büyük balon yakında patlayacak ama.

En sevdiğim ülke ise kendi ülkemden sonra İsviçre, gittim gördüm gerçekten dünyadaki cennet gibiydi. Bahsettiğim şey doğal güzellik değil, doğal güzelikte güzel ama benim ilgimi çeken insanların kibarlığıydı. Babamla araba kiralamıştık Bern’de bir tane korna çalan olmadı bize veya başkasına. Herkes güler yüzlüydü.
Sosyal medyada hayatında bir kere yurt dışına çıkmamış insanların “Avrupa’da aile içi şiddet çok, insanlar kaba” yorumlarına aldırış etmeyin.

Son düzenleme: