Mesela benim HDD 11 yıldır çalışıyor. Hiçbir şey olmadı. Veri kaybı yaşayan oldu mu aranızda? Yeni alıp ertesi gün bozulanları gördüm; 10 yıldır kullanını da. Sizinki nasıl?

İyi Sosyaller.

WD blue 1 TB diskimi ta DDR 3 sisteme 4 GB RAM eklediğim zaman almıştım. Nereden baksan 7 8 senesi vardır.
Sonrasında sistemi kurabilmek için Kingston SA400 128 GB aldım o da bir 5 6 yıllık
En son Patriot Viper VPN110 aldım bu da 1 seneyi doldurmak üzere.

Hepsi da daha takır takır çalışıyor

Mesela benim HDD 11 yıldır çalışıyor. Hiçbir şey olmadı. Veri kaybı yaşayan oldu mu aranızda? Yeni alıp ertesi gün bozulanları gördüm; 10 yıldır kullanını da. Sizinki nasıl?

İyi Sosyaller.

Bozuldu maalesef. Sağlığı %0 olarak gözüküyor bu sebeple kenara kaldırdım duruyor öylece. 10 yıl dayandı sanırım.

İyi Sosyaller.
Şimdi bende 5 senelik Seagate 500GB HDD var hala kullanıyorum Pazartesi günü SATA SSD geçeceğim. HDD'nin sağlığı 1-2 ay önce HDD Sentinalden baktığımda %100'dü yüzümü kara çıkarmadı kerata.

En eski disk 2018'de aldığım, 2 TB Seagate Barracuda HDD. Hala çatır çatır çalışıyor.
En güncel diskler 2024'de aldığım Kingston Renegade 1TB ve WD SN580 500 GB.

200 TB falan okuma işlemi yaptığım 320 GB Samsung HDD'yi 2009'da almıştım, 2021'de rafa kaldırmıştım. Hala çalışıyordu fakat bad sector artışı çok fazla meydana geldiği için veri kaybı yaşıyordum veya sistem çökmeleri yaşıyordum. 2021'de XPG SX 8100 aldım, hala kullanıyorum. Gerçi çok fazla zorbalamadım XPG SX 8100'ü, o yüzden ömrüyle alakalı bir şey diyemem pek.

1760130637781.webp