En temiz Windows sürümü hangisi?

birkanoztrk

Uzman
Merhaba. Sistemim 5700X3D, 32 GB RAM ve 6800 XT'den oluşuyor. Biliyorum Windows 11 Pro'yu direkt indirip kursam bile herhangi bir kasma donma olmaz ama o OneDrive, Microsoft Store, Edge vsvs. Bir ton şey yükleniyor ya o beni delirtiyor. Olabildiğince bunlardan arınmış, oyunlarda vs. performans düşürmesi yaşatmayan, istediğim sürücüleri vs. internetten indirip kurabileceğim ne indirebilirim? Sorumun cevabı aslında LTSC fakat sizce hangi LTSC'yi kurmak gerekir? Windows 10 mu 11 mi? Bir de sağ alttaki kurum numarası yazımı vs. nasıl kalklar oradan?

Kısacası efendim en stabil en gereksiz programlardan arınmış Windows'u kurup oyun performansının kötü yönde etkilenmediği şekilde kullanmak istiyorum. En temiz seçenek sizce nedir?

Dipnot: Windows 11 bana daha şık geliyor logosunun ortasında olması ve genel olarak daha şık görünmesiyle. Windows 11 LTSC kursam Windows 10 LTSC'den daha mı kötü performans alırım vs. bu konularda yardımcı olur musunuz?

Bir de oyun perforamnsı yanında masaüstünde gezerken vs. seri, hızlı ve akıcı olmasını istiyorum biraz o yönden takığım. Kısacası ne önerebilirsiniz?

Kafaya takacak şeyler değil bu sistem ile win11 home indir geç. Edge falan yardımcı uninstaller programları ile kaldırabiliyorsun ben hep öyle yaparım.

Bana göre hepsi aynı, fakat Windows 11 diğerki Windows'lardan çok daha iyi.

LTSC 21 kullanıyorum bayağı hafif ve sade. Oldukça da hızlı.

Düşük sistemlerde bu tarz farklar açılıyor çünkü RAM ve işlemci tüketimi gibi değerler sınırda olduğundan anlık donmalar yaşanabiliyor sende böyle bir durum olmayacağının zaten farkındasın kendin de belirtiyorsun ki sistemin oldukça yeterli olduğundan bir sorun yaşamazsın. Bence Windows 11 kurup kendine göre ayarlarsan bir sorun yaşamazsın.

CTT'nin WinUtil'inden MicroWin kısmını kullan. Windows ISO'sunu Microsoft'un sitesinden indirip bu aracı kullanıyorsun, o dediklerinden arındırılmış bir ISO oluşuyor.

ISO üzerinde hiçbir özellik vs. kırpma yok. Sadece o dediğin gereksizlerin hepsini, windows kurulumundaki microsoft'un istediği saçma ve uğraştırıcı şeyleri baştan kaldırıyor. Ondan sonra da aynı aracı kullanarak debloat yaparsın. Tertemiz bir Windows 11 kalıyor geriye. Ben uzun süredir her formatta bu adımları uyguluyorum. Tavsiye ederim.

Ben Windows 10 Pro kurup kendim One Drive, gibi şeyleri kaldırıyorum Rufus ile ISO'yu yazarken sana seçenekler sunuyor oradan da Telemetri ve gizlilik ayarlarını atlayı seçiyorum miss gibi oluyor Sistem %14 ram kullanımıyla açılıyor Nem Reduct Programıyla da oyuna girmeden önce açıyorum 900 MB ye kadar düşüyor ram kullanımı Hizmetler Ayarlar gibi şeyleri de yine kendim ayarlıyorum Pro kullansam da Debloatı ben yapıyorum yani.

LTSC kurup sağ altta ki yazıyı kaldırmak istiyorsan Universal Waternark Disabler programı var o kaldırıyordu Windows 11 Dev Kanalında onu kullanıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…