Katlanabilir telefon modelleri pahalı ve üst segment cihazlar oluyor, fakat artık orta segment katlanır telefonlarda göreceğiz gibi duruyor. Ülkemizde yakın geçmişte Telekomünikasyon şirketlerine telefon üreten ZTE firması uygun fiyatlı bir katlanabilir telefon tanıttı, ilk olarak Japonya'da satışlara başladı. Fiyatı 265 dolar, yani bizim paramızla 8.230, 95 TL oluyor. Özelliklerini aşağıya bıraktım:

Eki Görüntüle 21649

Ekran 1.43 inç dairesel
6.9 inç, 2790 x 1188 piksel
İşlemci Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1
RAM 6 GB
Depolama 128 GB
Ön Kamera 16 MP
Arka Kamera 50 MP + 2 MP
Batarya 4.310 mAh (33W)
İşletim Sistemi Android 13

Şöyle telefonlar aşırı gereksiz değil mi?

20'den ucuza gelirse degerlendirilebilir, zira siradan bir telefon degil, katlanabilir bir telefon almis olacaksin, en azindan para vermek icin bir sebep olur. Her teknoloji veya yenilik, illa pahali secenek olarak onumuze sunulmamali da zaten. Mesela Fold serisinin de F/P odakli versiyonlari uretilse talep olur diye dusunuyorum.

Katlanabilir telefon gibi bir cihazda ucuz taraftan bir cihaz tercih etmeyi akıllıca bulmuyorum.
Sebep? Ucuz telefon aliyorsun da ucuz katlanabilir cihaz mi alamiyorsun? Eger endisen mentese veya bukulebilirlik vs. ise zaten baliklama alacagimiza dair bir sey demedim, kotu bir urunu tabii ki almazsin. Bence Flip de Fold da son derece islevsel, sadece gelistirilmeye ihtiyaci var ve gereksiz on yargilarin biraz kirilmasi gerekiyor.

Sebep? Ucuz telefon aliyorsun da ucuz katlanabilir cihaz mi alamiyorsun? Eger endisen mentese veya bukulebilirlik vs. ise zaten baliklama alacagimiza dair bir sey demedim, kotu bir urunu tabii ki almazsin. Bence Flip de Fold da son derece islevsel, sadece gelistirilmeye ihtiyaci var ve gereksiz on yargilarin biraz kirilmasi gerekiyor.
Çünkü telefonlarda katlanabilir ekran teknolojisi çok yeni ve henüz pahalı. İleri zamanlarda AR-GE durumu ilerlediğinde yani daha ucuzladığında almak daha mantıklı. Pahalı teknolojiden ucuz ürün çıkartmak için malzeme ya da başka bir şeyden tasarruf gerekiyor. Diğer telefonların AR-GE masrafı artık çok fazla olmadığından maliyeti düşürülebildiği için normal ekranlı ucuz telefon alabiliyoruz.

20'den ucuza gelirse degerlendirilebilir, zira siradan bir telefon degil, katlanabilir bir telefon almis olacaksin, en azindan para vermek icin bir sebep olur. Her teknoloji veya yenilik, illa pahali secenek olarak onumuze sunulmamali da zaten. Mesela Fold serisinin de F/P odakli versiyonlari uretilse talep olur diye dusunuyorum.
Fiyatı ucuz olursa iyi satılır. Tasarımını güzel yapmışlar, güzel bence.