Cobra

Yetkin
Çocukluk zamanları değil gençlik zamanlarınızda olan utanç verici anılarınız var mı?

Hastanede ilk staj günümdü. Endoskopi sırasında hoca soru sormuştu gruba. Kimse cevap vermemişti herkes tedirgin oluyordu hocadan ben de cevap vereyim bari dedim. Terim kullanmadım pek ama doğru cevapladım. Doğru cevapladığım halde kolonoskopiyi yarıda bırakıp 'Ne köylü ağzıyla konuşuyorsun lan!' diye üstüme yürümüştü. Hem utandım hem korktum.

Hastanede ilk staj günümdü. Endoskopi sırasında hoca soru sormuştu gruba. Kimse cevap vermemişti herkes tedirgin oluyordu hocadan ben de cevap vereyim bari dedim. Terim kullanmadım pek ama doğru cevapladım. Doğru cevapladığım halde kolonoskopiyi yarıda bırakıp 'Ne köylü ağzıyla konuşuyorsun lan!' diye üstüme yürümüştü. Hem utandım hem korktum.
Hocam öyle dengesiz, kendini bilmez çok ya sizi iyi niyetli görmüş, bu sesini çıkartmaz demiş. Onun hangi bağlantılarla o konuma geldiğini tahmin edebiliyorum.

Dengesizin teki.

Bir gün spor salonunda koşu bandında yürüyordum. Yan bantta bir kız vardı, bayağı da hoş. Havamı atayım diye hız ayarını yükselttim. Koşmaya başladım ama vücudum hiç hazır değildi. Ayağım kaydı, öne uçtum, banttan seke seke kızın önüne diz üstü düştüm. Sanki evlenme teklif ediyor gibi pozisyonda kaldım. Bütün salon bana bakıyor. Kız da suratıma en ciddi ifadesiyle "Hayır." dedi. Kalkıp sessizce çıktım. O gün üstümdeki Adidas eşofmanla, Adidas'a da ihanet ettim.

Son düzenleme:
Kalemle oynarken elimden fırlayıp önümde oturan kızın kafasına gitmişti bir ay önce. Kalemin havada süzülmesini izledim, pardon derken falan sesim titremişti gülmemek için. Şükür ki kızmadı ve o da güldü.