Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Qubik

Uzman
Makaleler
1
Endeavour OS, şu an kullandığım bilgisayardan önce kullandığım bilgisayarda gayet stabildi. Ancak şu an yeni bilgisayarıma kurarken ve kurduktan sonra bazı sorunlar yaşıyorum.
Mesela:
Kurulum aşamasında Btrfs seçmek istiyorum ancak tam listboxtan ona tıkladığım anda setup penceresi kapanıyor. Sırf bu sorun yüzünden ext4 kurdum.
Kurduktan sonra da 3 - 10 dk güzel çalıştıktan sonra birden bilgisayar tamamen donuyor. Ve Caps Lock tuşumun ışığı 200ms ile yanıp sönüyor sürekli.

Sırf bu sebeplerden dolayı 6 aya yakın Windows kullanıyorum ve artık kurtulmak istiyorum.
Linux'ta yeniyim fakat işletim sistemini bozabilecek hiçbir ayar yapmamama rağmen bu sorunları yaşıyorum.

Önerilerinize göre tekrar Endeavour OS kurmayı deneyeceğim.
Şuanlık farklı OS kullanmayı planlamıyorum. KDE'i seviyorum ve aynı zamanda Arch kullanmak ta istiyorum çünkü.

Çözüm
Nasıl oldu bilmiyorum ama son bir umut bu Video'yu deneyeyim demiştim. Şu an Glitchlenme yaşamıyorum 280 Hz'de.

Kod:
~$ nvidia-smi
Mon Feb 10 22:11:18 2025     
+-----------------------------------------------------------------------------------------+
| NVIDIA-SMI 565.77                 Driver Version: 565.77         CUDA Version: 12.7     |
|-----------------------------------------+------------------------+----------------------+
| GPU  Name                 Persistence-M | Bus-Id          Disp.A | Volatile Uncorr. ECC |
| Fan  Temp   Perf          Pwr:Usage/Cap |           Memory-Usage | GPU-Util  Compute M. |
|                                         |                        |               MIG M. |
|=========================================+========================+======================|
|   0  NVIDIA GeForce RTX 4070 ...    Off |   00000000:01:00.0  On |                  N/A |
| N/A   45C    P8              3W /   80W |      42MiB /   8188MiB |      1%      Default |
|                                         |                        |                  N/A |
+-----------------------------------------+------------------------+----------------------+

+-----------------------------------------------------------------------------------------+
| Processes:                                                                              |
|  GPU   GI   CI        PID   Type   Process name                              GPU Memory |
|        ID   ID                                                               Usage      |
|=========================================================================================|
|    0   N/A  N/A      2322      G   /usr/bin/kwin_wayland                           2MiB |
@AMG GOAT, Çok teşekkür ediyorum hocam size.

Oyun vb. kurduktan sonra gelişmeleri paylaşıyor olurum.

Sorun sanırım halen devam ediyor hocam. @AMG GOAT,

20250211_190758.webp

Bir forumda, Wayland yerine X11'e geçerek sorunun çözüldüğünü belirtmişler. [SOLVED] Second monitor glitches when connected / Newbie Corner / Arch Linux Forums
X11'e geçersem uyumluluk ya da stabilite sorunları yaşar mıyım ve sırf bu sorunum için geçmek mantıklı mı?
ChatGPT'den driverları nasıl kurucağımı sorduğumdada buradaki bazı kodlara benzer yanıtlar vermişti.

Sizin gönderdiklerinizi deneyeceğim, Fedora'yı kurmaya başladım. Bir sorun olunca haberdar etsem, yardımcı olmak için müsait misiniz?
Hocam kuruldu mı Fedora?

Garip bir sorunmuş, cachy veya Garuda gibi nvidia (ise) driverleri kapalı kaynak sürücüler ile önyüklemeye izin veren bir distroyu yüklemeye çalış.

Sırasıyla şu komutları kullandım:

Kod:
Sudo dnf install [URL]https://mirrors.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-$(rpm[/URL] -e %fedora).noarch. RPM [URL]https://mirrors.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-$(rpm[/URL] -e %fedora).noarch. RPM

Sudo dnf Config-Manager setopt Fedora-Cisco-openh264.enabled = 1

Sudo dnf Update -y

Sudo dnf install akmod-NVIDIA

Sudo dnf install XORG-X11-DRV-NVIDIA-CUDA

Başka kurmam veya ayarlamam gereken bir şey var mı? (Monitördeki Glitchlenme Linux'ta hala devam ediyor. Şu an fark ettim 240 Hz ve altında bu sorunu yaşamıyorum. Sadece 280 Hz'e aldığımda yaşıyorum.)

Sırasıyla şu komutları kullandım:

Kod:
Sudo dnf install [URL]https://mirrors.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-$(rpm[/URL] -e %fedora).noarch. RPM [URL]https://mirrors.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-$(rpm[/URL] -e %fedora).noarch. RPM

Sudo dnf Config-Manager setopt Fedora-Cisco-openh264.enabled = 1

Sudo dnf Update -y

Sudo dnf install akmod-NVIDIA

Sudo dnf install XORG-X11-DRV-NVIDIA-CUDA

Başka kurmam veya ayarlamam gereken bir şey var mı? (Monitördeki Glitchlenme Linux'ta hala devam ediyor. Şu an fark ettim 240 Hz ve altında bu sorunu yaşamıyorum. Sadece 280 Hz'e aldığımda yaşıyorum.)
"nvidia-smi" yazınca GPU modeli yazıyor mu? Bilemedim hocam.