Bu arada yine bilgisayarınız bir ofis bilgisayarı değilse BIOS güncellemesi Windows olmadan yapılamıyor genelde.
BIOS'tan anlamıyorum. Direk FastBoot ekranından kurulumu yaparım. Alt tarafı bir dağıtım. Laptopu 2023 yılında falan satın aldım. Neden BIOS güncellemesine ihtiyaç duysun ki?

BIOS'tan anlamıyorum. Direk FastBoot ekranından kurulumu yaparım. Alt tarafı bir dağıtım. Laptopu 2023 yılında falan satın aldım. Neden BIOS güncellemesine ihtiyaç duysun ki?
İlerisi için BIOS güncellemesi önemli çünkü hata düzeltmesi vs. oluyor cihazın daha düzgün çalışması için. Bu arada eksik bilgi verdim, güncelleyemedim de mesajı. Güncelleme direkt işletim sistemi üzerinden olmuyor ancak BIOS dosyasını bir USB belleğe yükleyip BIOS menüsünden yapabilirsiniz.

Çok yeni kullanıcısıyım (1 hafta olmadı) ama bana şimdilik gayet rahat geldi. İlk linux dağıtımımım olmasına rağmen sistemin kendisiyle bir problem yaşamadım. Secure boot ile kullanmayı planlıyorsan birkaç gün önce açtığım konuya bakabilirsin, bir tek orada sıkıntı yaşadım ben. Hem arch tabanlı olması hem de ubuntuya yakın derecede kullanıcı dostu olması güzel. Düz arch'ı beceremeyeceğim için benim de işime geldi. Orayla pek bir tecrübem olmadı henüz ama forumları, communitysi vs. de iyi diyorlar.

Son düzenleme:
Arkadaşlar sonunda güzel bir dağıtım buldum. Geçiş yapmayı planlıyorum. EndeavourOS Intel bileşenler kullanan bir laptop için uygun mudur? Wi-Fi, ses, Bluetooth vb. sorunlar çıkarır mı? Sizce iyi bir dağıtım mı?
Güzel dağıtımdır çoğu masaüstü ortamı mevcut.
Bir sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum sürücü kısmında.