EndeavourOS trackpad kasıyor

Makaleler
4
Yer
Avcılar/İstanbul
Selamlar, trackpad sürekli olarak laglı çalışmaya başladı. F6 ile trackpad'i kapatıp geri açınca sorun düzeliyor ancak sonra yine başlıyor. Synaptics driver denedim ancak kuramadım sanırsam, emin değilim. Elim zaten sürekli terli, lag sorunu girince iyice kafayı yiyor trackpad. KDE Wayland kullanıyorum, donanım ve yazılım bilgileri aşağıda.

X11'e geçmeyi denemedim çünkü sorun direkt oturum açma ekranında da var.

Nasıl çözebilirim? Şimdiden teşekkürler. @5670

Kendi kendine bırakınca bilgisayarı düzeliyor bu arada, tabii sonra yine geliyor sorun.

Son düzenleyen: Moderatör:
/lib/systemd/system-sleep/ dizini üzerinde touchpad adlı bir dosya oluşturun (/lib/systemd/system-sleep/touchpad) ve içeriğini şu şekilde düzenleyin:
Kod:
#!/bin/sh

case $1 in
  post)
    /sbin/rmmod i2c_hid && /sbin/modprobe i2c_hid
  ;;
esac

Ardından chmod +x /lib/systemd/system-sleep/touchpad komutu ile dosyayı yürütülebilir yapıp tekrar deneyin (Cihazı uyku moduna alıp tekrar başlatın).

Bu arada X11 üzerinde kullanabilirsiniz sadece Synaptic Driver'ını. X11 ile giriş yaptıktan sonra /var/log/Xorg.0.log üzerinden kontrol edebilirsiniz hangi Driver'ın kullanıldığını.

Son düzenleme:
@5670, teşekkür ederim hocam sorun tekrar yaşanınca deneyeceğim. Bu arada sürekli olarak mı uyku moduna alıp geri açmam gerekiyor yoksa tek sefer yeterli mi? Bir de Synaptic Driver'ı Reddit'te övdükleri kadar iyi mi?

Fakat yine de herkes aynı sisteme donanıma sahip olmadığından, sizin için daha iyi veya kötü olduğunu deneyerek gözlemlemeniz daha doğru. Daha iyi veya daha kötü çalışacağının garantisini veremez hiç kimse. Ayrıca Synaptic kurunca da çözülebilir probleminiz. Sisteminizdeki mevcut Driver'ın Synaptic olup olmadığını yukarıda mesajımda belirttiğim gibi kontrol edebilirsiniz.

@5670, hocam rehberde uyku moduna geçince systemctl ile hizmet başlatmayı anlatıyor yanlış anlamadıysam. Ama benim sorunum uyku moduna girmeden önce de oluyor, örneğin cihaz sıcakken 5 saniye touchpad kısmını kullanınca sorun başlıyor. Soğukken daha az aralıklarla oluyor, cihazda en son donanımsal bir sorun yaşanmadı ama anlamadığım şekilde sıcaklıklara göre değişiyor durum.

Benzer sorun yaşayıp Synaptics Driver'ını kurarak çözen bir kişinin post'u:

Arch Linux Archive'yi kullanarak Synaptics'in eski bir versiyonunu deneyin:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…