Endeneme TYT sonucu nasıl?

Baştan sona haklısınız, zaten dikkat ettiyseniz üst mesajda da dedim. Önemsemeyin ya da takmayın demiyorum, sadece uykularınızı kaçıracak ve rüyalarınıza girecek bir hâl alırsa bunun yine size zararı olacaktır. Mental olarak güçlü olmak zorundasınız. Kastettiğim buydu.

Son 24 saatte stresten sadece 30 dakika bayılmışım uyumak için. Bir ara rüyamda sınavdaydım

Her zaman kötü yandan bakmak yerine iyi yandan bakmayı dene.

1- Sözelin çok iyi,
2- Mat-Fen grubunda boş bırakacaklarını çok iyi seçmişsin, yanlışın çıkmamış.

Yüksek ihtimalle son haftanın kaygı ve stresi yüzünden böylesin. Biraz programını esnet, zaten sona geldin. Şimdi kendini mental olarak hazırlama zamanı. Dünya'nın sonu, hayat memat meselesi diye düşünme. Deneme sınavına giriyorum gibi düşün, emin ol daha rahat geçecek. Ve her zaman mezuna kalma seçeneğin var.

Biraz umut çürütmek istemem, fakat üniversite okumak da çıktığınız anda süper bir iş bulacaksınız demek değil maalesef. Ben üniversiteyi ilk yıldan bırakıp geldim seneye tekrar hazırlanmak için. Her zaman KPSS gibi önünüzde seçenekler de var.

Lisans ve ön lisans denenebilir evet ama ömür çürüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son 24 saatte stresten sadece 30 dakika bayılmışım uyumak için. Bir ara rüyamda sınavdaydım
Bunu yapmayın işte, uykudan kısmak çok zararlı, maalesef aynı hatayı ben de yapıyordum. Uykuyu gereksiz görüp günde maksimum 3-4 saat uyumaya (belki daha az) başlarsanız belirli bir yerde bir anda takılıyorsunuz ve orayı asla geçemeyeceğinizi düşünüp daha da çok stresleniyorsunuz. Burada en büyük suçlardan birini öğretmenlerde buluyorum, at yarışıymış gibi davranıp öğrencileri çok zorluyorlar ama okul sınavlarını ve ödevleri de asla kısmaya çalışmıyorlar.

Lisans ve ön lisans denenebilir evet ama ömür çürüyor.
Ortaöğretim seçeneği de var, ben bu yıl ona gireceğim. Lisans ve ön lisans için üniversite şart. Bu yıl bildiğim kadarıyla kontenjanlar çok arttı, KPSS iyi bir seçenek gibi görünüyor.

Ek bir şey daha ekleyeyim, kahveye ne olur mümkün olduğunca başlamayın, başlarsanız bile az için. Ben maalesef uyanık kalayım diye günde 2-3 bardak içiyordum, bir anda 5 bardağa çıktım ve o gün kalp çarpıntısı başladı. Çok z

ararlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam benim için hayat memat meselesi artık.
Yks zamanımda özellikle son 1 ay kendime inanıp güvendiğim için hiç stres yapmadım bu sayede denemelerde görüpüm sonucu sınav kağıdımda da gördüm. Aklına, sınavdan sonra ne kadar rahatlayacağını veya tatile gideceksen tatile gitmeyi, belki ehliyetini alıp araba sürmeyi falan aklına getir ben bu şekilde kendimi rahatlatıyordum. Birde ben açıköğretimdeydim ve çevremde kimse yksye çalışmıyordu belki bununda etkisi oldu bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…