Herkese bu kadar sorunlu model gelmesi çok ilginç, aynı PSU'dan 3 hafta kadar önce ben de aldım benimkinde hiç ses sorunu yok. Pc açıldığında yüksek hızla toz atmak için dönüyor ama sadece yüksek hızlı fan sesi geliyor, anladığım kadarıyla bu ses sorununu yaşayanlar ilk günlerden itibaren yaşıyor.

Yeni gönderilenler mi bu şekilde anlayamadım. 2 3 ay önce alanlar hiç ses yok sizinki gibi değil gönderin diyor. Odada klima yok psu ısındığı için her 5dk da bir fan çalıştırıyor ve %100'e yakın hızda dönüyor 10 15 saniye boyunca. Bu yüzden hem fan sesini hem de bu ıslık sesini net bir şekilde duyabiliyorum kasam yerde olmasına rağmen. Kasadaki diğer fanlar son hızda dönüyor fakat bu kadar rahatsız edici değil hiçbiri. Hiç memnun kalmadım psudan değişim değil direkt iade edeceğim. Değişim ürünü de büyük ihtimalle @EaglePaw46 gibi aynı olacak.
Şimdi diğer fanlları sessiz moda alıp siperman oyununu açtım ama psuda ses felan yok. Fanı çalışmıyor hiç. Açılışta da duymuyorum. Zaten duymam imkansız çünkü rog ryujin 3 sıvı soğutma kullanıyorum. Onun fan hızları bilgisayar açılırken ve kapanırken tam devir çalıştığı için uçak sesi gibi sesten powerin fanının sesi duyulmaz yani :D

Benimkinde bulunan ses ya kesildi ya da artık umursamıyorum yaklaşık 1 aydır sisteminde takılı ilk başlarda kulağa bariz gelip rahatsız ediyordu ama şu sıralar duyulmuyor gibi.

Aynı PSU'yu bende kullanıyorum ama bu sorunu hiç yaşamadım. Çok memnunum hatta.

1350W'lık modeli değil mi hocam?

Bugün dikkat ettiğimde sesin kesilmediğini yalnızca diğer parçalar arasında dikkat etmedikçe duyulmadığını fark ettim açıkçası kullanıma engel değil ama rahatsız ediyor.

Kablo düzenleyici almıştım bugün geldi fakat bu psunun kabloları ile uyumsuz. Kabloları ince demiştim. İnce olduğu için 24 pin kablo uçlarının kimisini 3lü çekmişler.

Bu kablo düzenleme aparatı kanalları 2li. Ek olarak satılan uzatma kablolarından almak lazım.

1754410726702.webp

Alttaki uzatma kablolarıdan almak lazım.
1754410808302.webp

Son düzenleme:
1350W'lık modeli değil mi hocam?

Bugün dikkat ettiğimde sesin kesilmediğini yalnızca diğer parçalar arasında dikkat etmedikçe duyulmadığını fark ettim açıkçası kullanıma engel değil ama rahatsız ediyor.
Bu konudan sonra fan sesini dinledim özellikle ilk bilgisayar açıldığında 5 sn kadar yüksek hızda açılıyor sona kesiliyor.
Masaüstü modunda iken bazen düşük devirde (hafif duyulacak kadar) açıp kendini kapatıyor.

Bu konudan sonra fan sesini dinledim özellikle ilk bilgisayar açıldığında 5 sn kadar yüksek hızda açılıyor sona kesiliyor.
Masaüstü modunda iken bazen düşük devirde (hafif duyulacak kadar) açıp kendini kapatıyor.

Fan sesi dışında bir gıcırtı sesi de var bende sinir bozuyor bakalım biraz daha kullanacağım olmadı değişim isterim tekrardan.

@EaglePaw46 Bana göre elinde tut. Aslında PSU nun ikide bir fan açmasıda garip. 1350w ın %60 ını zor kullanıyorsundur. Normalde fan açmaması gerekir. Ama firmada onaylamış bu durumu. Garip.

Merhabalar, ürün konusunda kullanıcı deneyimi ararken denk geldim, üye olup yazayım dedim. Kendim bir adet 1350w versiyonunu aldım ve aynı ses mevcuttu. Başka bir sebepten aynı gün değişime gitti ve yenisini bekliyorum. Ürün kaliteli onu belirteyim, fiyatını hakediyor. Bahsedilen ses dual ball bearing fandan gelen ses (ball bearing screeching). Büyük ihtimal yağ bayağı eksilmiş, genelde bundan dolayı oluyor ses. Aslında servis açıp fana bakım yapsa (geçici olur gibi kullanılan ürüne bağlı) veya en güzeli fanı değiştirse problem ortadan kalkacak gibi duruyor ama tabi servis prosedürleri, yoğunluk, teknisyen durumu, üreticiyle anlaşmaları nasıldır bilemiyorum. Ara sıra çalışmasının sebebide tahminim ortam sıcaklığına bağlı olarak genelde PSU iç ısısı arttığı zaman yük olmasa bile fan ufak bir çalışıp serinletiyor (kullandığım diğer PSU'larda -Rog Loki vs- aynı durum mevcuttu). O ses olduğu için tabiki dikkat çekiyor. Konuyu takip ediyorum deneyim için.