Ben bu PSU'yu taktıktan sonra bir şey fark ettim. Videolarda veya müzik dinlerken ses sistemi ve kulaklıktan cızırtı gelmeye başladı. Anakartta parazit var büyük ihtimal. Yapay zekâ PSU'dan veya topraklamadan kaynaklanır dedi. Bugün diğer 850W güç kaynağını tekrar takıp test ettim yine cızırtı vardı. Bu enermax ile birlikte ikinci SSD ilave etmiştim sisteme. Acaba onu taktığım yuva mı sıkıntı yaptı acaba.

Bir de bu enermax EU modeli olduğu için sanırım onun kabloları benim PSU'da çalışmıyor. Test için kendi PSU kablolarımı takmak zorunda kaldım. Çok uğraştırdı bu bilgisayar bei. Benim PSU'da cızırtı kesilseydi Enermax'ı bugün iade edecektim :D.

Arkadaşlar üstte güzel yorum yapmıştım ama güncelleme yapayım.

Sistemimi sıfır toplamıştım shutdown problemi vardı, kilitlenme, donma ve restart attığımda sadece monütörün kapanması olayı.

Enermax 1.350W PSU'dan şüpheleniyordum ve haklı çıktım. Gidip Asus 1000W PSU alıp 1 saat boyunca denedim 10 kez restart 3-4 kez de kapatma hepsi başarıyla sorunsuz gerçekleşti.

OCCT testi yaptığımda Enermax takılı iken hata vermemişti ama bileşenlerde problem olmadığından emindim direk PSU sorunlu dedim haklı çıktım. Yarın iadeye gönderiyorum ayrıca gri etiketli eksi sürüm gönderilmiş. Bir daha asla almam Enermax.

Not: Evimde çok fazla voltaj sorunu var. Önceki PSU Corsair RM1000 idi voltaj sorunundan wtkilenmiyordum ama Enermax direk etkileniyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar üstte güzel yorum yapmıştım ama güncelleme yapayım.

Sistemimi sıfır toplamıştım shutdown problemi vardı, kilitlenme, donma ve restart attığımda sadece monitörün kapanması olayı.

Enermax 1.350W PSU'dan şüpheleniyordum ve haklı çıktım. Gidip ASUS 1000W PSU alıp 1 saat boyunca denedim 10 kez restart 3-4 kez de kapatma hepsi başarıyla sorunsuz gerçekleşti.

OCCT testi yaptığımda Enermax takılı iken hata vermemişti ama bileşenlerde problem olmadığından emindim direk PSU sorunlu dedim haklı çıktım. Yarın iadeye gönderiyorum ayrıca gri etiketli eksi sürüm gönderilmiş. Bir daha asla almam Enermax.

Sorması ayıp ASUS'un hangi modelini aldınız?

O modellerin fanları sıkıntılıydı. Düşük rmpde ses yapıyor olması gerek. NZXT C1000 ATX 3.1 alabilirdin. ROG STRIX'den daha iyi bir model.
Az önce bir konuda gördüm korktum şimdi ya. Bilseydim almazdım. Şu anda bir sıkıntı yok arkada fan kesici tuş kullanırım öyle denerim. İnşallah problem yaşamam. Fiyatı uyguna gelince aldım.

Enermax dfx kullanan arkadaşlar bir bakabilir mi kutularına bu şekilde mi? Benim gaminggenden aldığımda bu yoktu eski versiyonu satmışlar galiba.

Dosya Ekleri

• 1754846258595.webp
    1754846258595.webp
    407,5 KB · Görüntüleme: 80