Ben böyle oyunlar neden oynanıyor bir türlü anlamıyorum. Kesinlikle kimseyi yargılamıyorum isteyen istediğini oynar ama grafik desen grafik yok hikaye desen kat kat daha iyileri var oynanış desen yine kat kat iyileri var...
Ben böyle oyunlar neden oynanıyor bir türlü anlamıyorum. Kesinlikle kimseyi yargılamıyorum isteyen istediğini oynar ama grafik desen grafik yok hikaye desen kat kat daha iyileri var oynanış desen yine kat kat iyileri var...
Oynanış eğlenceli ve kafa dağıtmalık oynuyosun. 10 saat oyun + 4 saat spor ev işi derken zaten bazen 1-2 saat oyun oynama şansı anca olan adamın gidip RDR2 girmesini beklemek saçma olur. Kendini aşırı oyuna focuslamak zorunda olmuyorsun ve oynanış da eğlenceli olunca çerezlik 5-6 saat süren bi deneyim haline geliyor.
Hocam bir oyunda grafik ve oynanış her şey değildir. Bazen basit bir oyunu da sevebilir insanlar.
Şahsen ben de bu kadar grafik ve oynanışa anlam veremiyorum mesela, ben basit oyunları severim. Benim gibi tonla kitle var.
Bknz Minecraft ve diğerleri.
Çünkü herkes grafik delisi değil. İnsanlar bazen çok kafa yormadan pata pata ilerleyecekleri, ortalama 6 saate biten, retro grafikli oyunlar da oynamak istiyor. Kaldı ki iyi grafik iyi parayla olur hem de bayağı iyi parayla. Enis grafiğe kassa kar edebilmek için oyunu 40 dolardan satması gerekirdi ve bu sefer de şöyle derdik "Ulan Lale senin etin ne budun ne, yapaydın retro grafikli hızlı oynanışlı 5 saate biten bir şey sataydın yurt içi 11 yurtdışı 18-19 dolara. 3 saat sürmeyen oyuna 40 dolar ne lan? Zaten grafikten başka bir şey de yapmamışsın. Ne doğru düzgün oynanış var ne adam akıllı hikaye. Karakterlerin ne idüğü belli değil, biri maymundan 5 dk önce doğmuş tazmanya canavarı, öbürü anası tarafından terk edilmiş kırmızı popolu babun maymunu. Ne lan bu tipler? Teknoloji demosuyla bizi mi sövüşleyecen aklın sıra kerkenez." Enis için dedim ama bunu benzer durumdaki herkese yontabilirsiniz. Adamın bütçesi oysa, gücü ona yetiyorsa gücü ölçüsünde iyi bir şey ortaya çıkarsın yeter. Her oyun müthiş grafikli, muazzam hikayeli olmak zorunda değil. Bırakın bazı oyunlar ortalama olsun. Kaldı ki ilk oyunun metası 84 bu da o civarda bir şey olsa yeter.