Makaleler
35
Yer
Kocaeli
Enpara ile QR kod ile hızı para çekme, QR kod ile hızlı para yatırma, NFC temassız ödeme özellikleri sorunsuz çalışıyor. Lakin QR kod ile ödeme yapmak istediğinizde, okuttuğunuz karekod kredi kartı ile ödemeleri desteklenmektedir uyarısı veriyor. Müşteri hizmetleri ile görüştüğümde, QR alışverişlerinizde kredi kartını değil banka kartını seçtirin bilgisi verdi müşteri hizmetleri. Starbucks'da bile QR ödeme çalışmıyor, çalışan personel 2 farklı POS cihazında denedi ödenmiyor Enpara ile. 3 farklı yerde QR ödemesi denedim, çalışmıyor. Banka kartı seçin tercihi, öyle bir seçenek yok POS cihazlarında hatta market çalışanları bile şaşırdı bu duruma. İlk defe böyle bir şey gördüklerini söylediler. Enpara gibi büyük bir firmanın, nasıl QR ödeme desteği bu kadar kısıtlı olabilir çok enteresan. Nays, Papara gibi dijital bankacılıklarda sorunsuz yapılabiliyor, hiç fark etmiyor okuttuğunuz gibi karekod alışveriş yapabiliyorsunuz. Bununla ilgili bir güncelleme yayınlamayacak mı Enpara?
Bu sorunu yaşayan var mı dostlar? Ya da bu işlerden anlayanlar, fikirlerini paylaşırsa sevinirim. Biraz araştırdığımda, bu sorunu yaşayan bir tek ben değilmişim.

IMG_20250614_184955.webp

Son düzenleme:
Enpara'nın çağ dışı kalmış mobil uygulamasını güncellemesi gerekiyor artık. Android 2.3 zamanından kalma API'leri kullanıyor. Uygulama ilk çıktığında nasılsa hâlâ aynı.

Hocam menüsünün basitliği hoşuma gidiyor aslında. O kadar teknik terimi bilmiyorum tabii.

Şimdi karekod ayarlarına baktım banka kartının seçilebileceği bir seçenek yok. Kodu okuttuktan hemen sonra mı bu uyarıyı veriyor?

Şöyle hocam karekod ile ödemek istiyorum diyorum gittiğim yere. Açıyor karekodu, okutur okutmaz bu hatayı veriyor. Yani dediğiniz gibi.

Şöyle hocam karekod ile ödemek istiyorum diyorum gittiğim yere. Açıyor karekodu, okutur okutmaz bu hatayı veriyor. Yani dediğiniz gibi.
Enpara.com sitesinde bulunan bilgi bankasını inceledim karekod ile ödemeyle ilgili hiçbir bilgi yazılmamış. Enpara ilk çıktığı zamanlarda çok iyi ve ilgili bir bankaydı. Son 5-6 senedir kendisini salmış durumda hiçbir yenilik yapmıyor.

Müşteri hizmetleriyle tekrar görüş veya kullanabiliyorsan NFC ile ödemeye devam et bence. NFC ile ödeme yapmak çok daha kolay zaten.

Enpara.com sitesinde bulunan bilgi bankasını inceledim karekod ile ödemeyle ilgili hiçbir bilgi yazılmamış. Enpara ilk çıktığı zamanlarda çok iyi ve ilgili bir bankaydı. Son 5-6 senedir kendisini salmış durumda hiçbir yenilik yapmıyor.

Müşteri hizmetleriyle tekrar görüş veya kullanabiliyorsan NFC ile ödemeye devam et bence. NFC ile ödeme yapmak çok daha kolay zaten.

Hocam NFC ile sıfır sıkıntı. Hatta neredeyse cihazı tam yaklaştırmadan çekti ama madem bu özellik var neden verimli kullanmayalım. Bir de herkesin telefonda NFC yok, en azından onlarda faydalanır diye düşüyorum karekod sayesinde.

Hocam NFC ile sıfır sıkıntı. Hatta neredeyse cihazı tam yaklaştırmadan çekti ama madem bu özellik var neden verimli kullanmayalım. Bir de herkesin telefonda NFC yok, en azından onlarda faydalanır diye düşüyorum karekod sayesinde.
Ben hep NFC kullanıyorum. Hiç karekod ile ödeme yapmadım ihtiyaç duymadım çünkü NFC ile ödemek için telefonun ekran kilidini açmak yeterli oluyor. Karekod ile ödeme yapan çok kişi gördüm ama Enpara ile yapanı görmedim. Demek ki bu özelliği geliştirmeyi bırakmışlar. Sitelerinde bile bahsi geçmeyen bir özellik.

Ben hep NFC kullanıyorum. Hiç karekod ile ödeme yapmadım ihtiyaç duymadım çünkü NFC ile ödemek için telefonun ekran kilidini açmak yeterli oluyor. Karekod ile ödeme yapan çok kişi gördüm ama Enpara ile yapanı görmedim. Demek ki bu özelliği geliştirmeyi bırakmışlar. Sitelerinde bile bahsi geçmeyen bir özellik.

Bende bunu bilmiyordum. Her seferinde uygulamaya girip, yaklaştırıp ödüyordum. NFC açık ve telefon kilidinin açık olmasının yeterli olduğunu şimdi öğrendim. Enpara'da mı sadece böyle? Yoksa tüm NFC ödemeleri için bu yeterli mi?

Bende bunu bilmiyordum. Her seferinde uygulamaya girip, yaklaştırıp ödüyordum. NFC açık ve telefon kilidinin açık olmasının yeterli olduğunu şimdi öğrendim. Enpara'da mı sadece böyle? Yoksa tüm NFC ödemeleri için bu yeterli mi?
Tüm NFC ödemeleri böyle çalışır. :) Hatta internet olmasına bile gerek yok. Kartının bir kopyası telefonunda güvenle saklanıyor.