Klasik, sıradan bir insan sakinleştirme tekniği. "Evet, verileriniz gerçekten çalındı ve bütün bilgileriniz hackerlerin elinde." diyeceklerini mi düşündün gerçekten?
Çalan kişi ya da guruptan gelen sadece bir ekran görüntüsüne mi inanayım? Başka hiç bir bilgi vermemişler, böyle olunca ne düşüneyim?
Yaptıkları ilk incelemede bir ihlal ile karşılaşmamışlar, bu yüzden bekleyip görmeyi tercih ediyorum. Yine de her ihtimale karşı sizlerde önlemlerinizi alınız.
Klasik, sıradan bir insan sakinleştirme tekniği. "Evet, verileriniz gerçekten çalındı ve bütün bilgileriniz hackerlerin elinde." diyeceklerini mi düşündün gerçekten?
Umarım ödeme bilgilerini veri tabanında tutmuyorlardır. Tutsalar bile, parolaların veya ödeme yöntemlerinin şifreli olduğu için bir süre kırılmayacağını düşünüyorum.
Bugün de hacklenen markalar listesine Epic Games'de girdi.
Epic Games'in bir fidye yazılımı saldırısına uğradığı ve şirketten yaklaşık 200 GB boyutunda verinin çalındığı bildirildi. Mogilevich adlı grup ise saldırıyı doğruladı.
Fidye yazılım çetesinin platformun verilerini 4 Mart tarihine kadar satacağı ve bu verilerin arasında kullanıcıların ödeme bilgilerinin de yer aldığı kaydedildi.
Epic Games saldırı hakkında henüz bir yanıt vermedi ve Mogilevich şirketin verilerini çaldıklarına dair herhangi bir kanıt yayınlamadı.
e-posta, şifreler, tam ad, ödeme bilgileri, kaynak kodu ve diğer birçok veri dahil
Bilgisayar korsanları, dijital oyun mağazası Epic Games'e siber saldırıda bulunduklarını ve yaklaşık 200 GB boyutunda kullanıcı bilgilerini çaldığını öne sürdü. Fidye yazılım çetesinin platformun verilerini 4 Mart tarihine kadar satacağı ve bu verilerin arasında kullanıcıların ödeme bilgilerinin...
Fortnite'ın yapımcısı Epic Games'in bir fidye yazılımı saldırısına uğradığı ve şirketten yaklaşık 200 GB boyutunda verinin çalındığı bildirildi. Mogilevich adlı grup ise saldırıyı doğruladı.
İddia olduğunu ben de biliyorum zaten. Gerçek mi değil mi kimse bilmiyor. Ama nedense hacklenen bütün firmaların cevabı aynı oluyor. "Biz herhangi bir şey ile karşılaşmadık." bu mesaj dışında başka bir açıklama sunmuyorlar.
İddia olduğunu ben de biliyorum zaten. Gerçek mi değil mi kimse bilmiyor. Ama nedense hacklenen bütün firmaların cevabı aynı oluyor. "Biz herhangi bir şey ile karşılaşmadık." bu mesaj dışında başka bir açıklama sunmuyorlar.
Firmaları geç, Devletler bile aynı düşüncede açıklama yaparlar. Çünkü insanları paniğe sürüklemek daha feci sorunları ortaya çıkarabilir ve hiç istenmeyen durumlar oluşabilir.