Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81

1770349249817.webp

Epic Games Eleştirileri Kabul Etti​

Epic Games Store Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Steve Allison, launcher’a yönelik oyuncu geri bildirimlerini dikkate aldıklarını belirterek mevcut deneyimin yavaş ve kullanıcı dostu olmaktan uzak olduğunu kabul etti. Allison’a göre hedef, Epic Games Launcher’ı daha hızlı tepki veren, akıcı ve günlük kullanımda sorun yaratmayan bir yapıya kavuşturmak.

Altyapı Baştan Aşağı Değişiyor​

Şirketin açıklamalarına göre yenileme süreci yalnızca görsel düzenlemelerle sınırlı kalmayacak. Epic Games, launcher’ın altyapısının “kaputun altında” tamamen elden geçirildiğini belirtiyor. Orta yıl güncellemesiyle birlikte kütüphane yükleme sürelerinin kısaltılması ve sistem kaynaklarının daha verimli kullanılması öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

Sosyal Özellikler Ön Plana Çıkacak​

Epic Games, launcher’ı yalnızca bir oyun mağazası olmaktan çıkararak Steam benzeri sosyal bir platform hâline getirmeyi planlıyor. Topluluk alanları, oyuncu profilleri, avatarlar ve özel mesajlaşma sistemleri bu dönüşümün temel parçaları olacak. Ayrıca çapraz platform metin sohbeti, sesli sohbet ve oyundan bağımsız parti sistemlerinin yıl içinde kademeli olarak devreye alınması hedefleniyor.

Forumlar ve Ücretsiz Oyun Stratejisi Devam Ediyor​

Bu dönüşümün bir parçası olarak Epic Games, mağazadaki popüler yapımlar için forum testlerine 2026 yılı içinde başlamayı planlıyor. Öte yandan şirket, ücretsiz oyun politikasından vazgeçmeyeceğini de yineledi. Paylaşılan verilere göre kullanıcılar 2025 yılı boyunca toplam 662 milyon ücretsiz oyunu kütüphanelerine ekledi. Bu stratejinin Epic Games’e yıllık 2 ila 3 milyar dolar değerinde bir karşılık oluşturduğu tahmin ediliyor.

Kaynak:

Hem ücretsiz oyun dağıtımı devam edecek hem de launcher gelişimine bütçe ayrılacak. Bence müthiş ve TL ile satış yapması, %5-%20 Epic cüzdan iadesi vs. cabası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harbiden şu arayüzü değiştirsinler artık. Arayüzde dolaşamaz olduk kendi kendine kasıyor donuyor. Fortnite indiricektim indiremedim tıklıyorum gözükmüyor. Çok rezil bir Launcher'ı var.

Asla bir Steam gibi olamayacağı gerçeğini unutmayalım.
Eğer mevcut arayüzü koruyup sosyal özellikler, atölye vb. getirirlerse daha iyi olur. Çünkü Steam'in arayüzü 2010'lardan kalma gibi hissettiriyor. Epic'in arayüzünü daha çok beğeniyorum şahsen.

Karşıma çıkan her Epic övme yazısına yazıyorum, devam da edeceğim. İsterse GTA 6 versin, bedavamı alır Steam övmeye devam ederim. Taa ki Steam'e biraz da olsa yaklaşana dek.

Yaklaşması için de bir oyunu farklı diske taşıdığım zaman o oyunun kaybolmaması, diskimi direkt Steam gibi tanımladığım an yüklü oyunları vb. görmesi ve bir "platform" olması lazım. Oyunu farklı diske taşıyorum kayboluyor ve çıldırıyorum.

Senelerce oyuncuya aynı arayüzü yedirip de şimdi fikir değiştirmelerinin sebebi neymiş acaba? Valve'in tekel davası olabilir mi? 🤔 Fortnite ve UE olmasa boş bir platform.

Efendiler ne bu Epic düşmanlığı? Oyun indirip oynadığın bir platform işte. Abartmayın. En nihayetinde oyun indiriyorsun yani. Yıllardır kullanıyorum ben Launcheri kasmıyor, çeşit çeşit PC'de de denedim Low-end'den tut high-end'e kadar. Çok mu üstüne gidiyorsunuz acaba garibin¿

Efendiler ne bu Epic düşmanlığı? Oyun indirip oynadığın bir platform işte. Abartmayın. En nihayetinde oyun indiriyorsun yani. Yıllardır kullanıyorum ben Launcheri kasmıyor, çeşit çeşit PC'de de denedim Low-end'den tut high-end'e kadar. Çok mu üstüne gidiyorsunuz acaba garibin¿
Bence de biraz fazla abartılıyor. Hatta sırf Epic düşmanlığı yüzünden fiyatı çok daha pahalı olmasına rağmen gidip aynı oyunu Steam’den alan var. Onları hiç mi hiç anlamıyorum. Bir insan bile bile neden daha fazla para verir? 😅