Efendiler ne bu Epic düşmanlığı? Oyun indirip oynadığın bir platform işte. Abartmayın. En nihayetinde oyun indiriyorsun yani. Yıllardır kullanıyorum ben Launcheri kasmıyor, çeşit çeşit PC'de de denedim Low-end'den tut high-end'e kadar. Çok mu üstüne gidiyorsunuz acaba garibin¿
Evet, haklısın. Kendimce biraz fazla sövmüş olabilirim. Bu platformu 2017'den bu yana kullanmaktayım. Sadece oyun oynamak için gayet yeterli, orası aşikar. Ancak olan sistemin üzerine koyarak geliştirmek yerine senelerce çok ufak değişiklik yaptılar. Ayrıca sunucu tarafında da sürekli problemli. Bir oyun güncellemek, yereldeki oyunun dosyasını tanıtmak veya co-op oyun oynamak bazı zamanlarda eziyet oluyor. Borderlans 2'yi Epic'ten arkadaşımla hiçbir şekilde rahat oynayamamıştık mesela, sonrasında arkadaşıma Steam'den aldırdım ve beraber saatlerce problemsiz oynadık. Bazı oyunları co-op için Steam'e bağlanmasına değinmeyeceğim bile.

Şu platformun gerçek anlamda Steam alternatifi olmasını isterdim. Gerekirse Steam gibi 5 dolar harcama sonrasında sana bütün özelliklere erişim sunsun, kabul ederim. Ancak şu anda gerçek anlamda yeniliğe gitmedikleri sürece düşüncelerim aynı.

Efendiler ne bu Epic düşmanlığı? Oyun indirip oynadığın bir platform işte. Abartmayın. En nihayetinde oyun indiriyorsun yani. Yıllardır kullanıyorum ben Launcheri kasmıyor, çeşit çeşit PC'de de denedim Low-end'den tut high-end'e kadar. Çok mu üstüne gidiyorsunuz acaba garibin¿
Bedava RDR2 vermediğinden olsa gerek.
Yenilik iyidir, rekabet gücü artar umarım.

Yenilik iyidir. Her türlü platformdan memnunum. Epicten'de memnunum. Uygulamasında Co-op oyunlarında hiç sorun yaşamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Karşıma çıkan her Epic övme yazısına yazıyorum, devam da edeceğim. İsterse GTA 6 versin, bedavamı alır Steam övmeye devam ederim. Taa ki Steam'e biraz da olsa yaklaşana dek.

Yaklaşması için de bir oyunu farklı diske taşıdığım zaman o oyunun kaybolmaması, diskimi direkt Steam gibi tanımladığım an yüklü oyunları vb. görmesi ve bir "platform" olması lazım. Oyunu farklı diske taşıyorum kayboluyor ve çıldırıyorum.
Hiçbir platform Steam ile rakip olamaz. Steam oyun sektörüne değer katan bir standarttır. Steam'i sevenler ücretsiz oyun dağıttığı için sevmediler. Epic Games rüşvet vermeyi bıraksın herkes kullanmayı bırakır. Ayrıca Steam kadar şeffaf bir platform yoktur.

Mesele sadece oyun indirmek değil. Sunulan özellikler ve diğer oyuncularla girilen etkileşim. Bu kadar çok özelliği sunabilen başka hiçbir platform yok. Epic Games'in de yapabileceğini düşünmüyorum çünkü yıllarca bütçesini ücretsiz oyunlara akıtan, gelişim göstermeyen bir platform. Hâlâ daha ücretsiz oyun dağıtmaya devam edip nasıl yatırım yapacaklar?

Epic Games adamdır. Sayesinde ilk defa orijinal GTA V oynadım.
Crack oynasanda aynı oyunu oynamış olmuyor musun dostum?

Oyun indirip daha sonra yüklü oyunu farklı diske taşıdığım zaman tekrar indirmemi isteyen bir platform işte. Düşmanlık değil bedava oyun dağıtıyor diye Epic fanboyluğu yapan kitleye benim öfkem. Üstüne de gitmiyorum hakkettiğini söylüyorum. Üstüne gitsem Fortine kitlesini gömerdim.

Crack oynasanda aynı oyunu oynamış olmuyor musun dostum?
Epic Games yüzünden GTA V'te hileci rekoru kırıldı. Bunu söyleyen yok. :) Online'a girip adam akıllı yürüyebilen var mı acaba? Tamam öncesinde de vardı ama böyle bir oyunu ücretsiz dağıtırsan ne olur? Ne kadar hesabı banlarsan banla adam botla yüzlerce hatta binlerce yedek hesap elde etmiş.

Oyun indirip daha sonra yüklü oyunu farklı diske taşıdığım zaman tekrar indirmemi isteyen bir platform işte.

Tekrar indirmeni istemiyor hocam. Onu anlatayım. Önce oyunu farklı diske taşımak istiyorsan o diske oyunu 10-20 MB indiriyorsun. Sonra indirmeyi durduyorsun uygulamayı kapatıyorsun. Sonra diğer diskte duran oyunu aynı şekil kes yapıştır yapıyorsun. Uygulamayı açıyorsun doğrulanıyor yazıyor böylelikle tekrar indirmiyorsun.
@Emre.py @LazJedi Bilmediğiniz için gülüyorsunuz sanırım. :unsure:

Son düzenleme:
un indirip daha sonra yüklü oyunu farklı diske taşıdığım zaman tekrar indirmemi isteyen bir platform işte. Düşmanlık değil bedava oyun dağıtıyor diye Epic fanboyluğu yapan kitleye benim öfkem. Üstüne de gitmiyorum hakkettiğini söylüyorum. Üstüne gitsem Fortine kitlesini gömerdim.
Bu durum biraz uğraştırsa da oyunu tekrar indirmene gerek yok. Sadece başka diske oyun indirmesini başlatıyorsun sonra olan dosyaları oraya atıyorsun ve doğrulatıyorsun. 5 dakika fazla uğraşırsın en fazla. Az buçuk bilgisayar bilgisi olan birinin yapabileceği bir şey bu da (kopyala yapıştır). Kesinlikle Epic'in bu olayını doğru bulmasam da bunun arkasından Epic'i vurmak bence biraz haksızlık.

Ha birde Epic Games'in satın alıp Steam'den kaldırdığı oyunlar var. Rekabet davaları açan şirketin yaptığına bakın. :) Fall Guys'ı Steam'den satın almıştım. Geçen indirip oynayayım dedim. Oyunu başlattım ve o da ne, Epic Games Online Services isimli yazılımın güncellemesi için tam 15 dk bekledim. Pencere geliyor indirme yapıyor kapanıyor ve tekrar yeni bir indirme yapıyor. Bu kadar berbat online oyun deneyimi hayatımda görmedim. Daha çapraz platformu desteklemekten aciz platform, başka şirketlere rekabeti engellediği için davalar açıyor. Yazık.

Tekrar indirmeni istemiyor hocam. Onu anlatayım. Önce oyunu farklı diske taşımak istiyorsan o diske oyunu 10-20 MB indiriyorsun. Sonra indirmeyi durduyorsun uygulamayı kapatıyorsun. Sonra diğer diskte duran oyunu aynı şekil kes yapıştır yapıyorsun. Uygulamayı açıyorsun doğrulanıyor yazıyor böylelikle tekrar indirmiyorsun.
@Emre.py @LazJedi Bilmediğiniz için gülüyorsunuz sanırım. :unsure:
Elbette bu da bir seçenek ancak Steam sıkıştırılmış yedeklemeler sunuyor. Tek tıkla kaldığın yerden devam edebiliyorsun. Kırk takla atmaya gerek kalmıyor.