Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erenvein

Uzman
Epic Games'ten Dead by Daylight indirdim ben bu oyunu Steam'e nasıl aktarırım? Dosyaları Steam oyun klasörüne atıp kütüphaneyi onarmayı vs. denedim ancak işe yaramadı.

Epic Games'ten Dead by Daylight indirdim ben bu oyunu Steam'e nasıl aktarırım? Dosyaları Steam oyun klasörüne atıp kütüphaneyi onarmayı vs. denedim ancak işe yaramadı.

Oyun dosyalarını mı aktarmak istiyorsunuz? Yoksa Epic'deki DBD'yi Steam'de nasıl oynarım diye mi soruyorsunuz? Steam'de DBD almadıysanız oynayamazsınız.

Sanıyorum ki oyun dosyalarını tekrar indirmek istemeyip aktarmayı planlıyorsunuz, genelde işe yaramaz ama deneyin.

Steam üzerinden oyunu indirmeyi başlatın ve birkaç MB indirdikten sonra indirmeyi durdurun. Daha sonra C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common klasörüne gidip Dead by Daylight dosyası içerisine Epic Games'teki dosyaları kopyalayın eğer bu dosyalar var der ise üzerine yazmasına izin verebilirsiniz. Daha sonra Steam'den indirmeyi başlatmadan oyuna ait dosyaların bütünlüğünü doğrulatın şansınız varsa dosyaları tanımlar ve sadece eksik dosyaları indirir.

Yapman gereken şey direkt olarak indirmeye basmak, onarmaya değil. Epic Games içindeki dosyaları Steam'in oyunları indirdiği klasöre aktar. Dosya ismi kısaltma mı yoksa tam olarak oyunun ismi mi ona dikkat et. Dosyaları aktarmadan önce oyunu indir diyerek indirmeyi başlatıp nasıl bir isimle klasör oluşturduğunu görebilirsin. Sonrasında Steam içinden kaldır de ve aynı isimle klasör oluşturup dosyaları oraya aktar. Steam'den indirme başlattığında indirmek yerine kurulu dosyaları doğrulamaya başlayacak.

Sanıyorum ki oyun dosyalarını tekrar indirmek istemeyip aktarmayı planlıyorsunuz, genelde işe yaramaz ama deneyin.

Steam üzerinden oyunu indirmeyi başlatın ve birkaç MB indirdikten sonra indirmeyi durdurun. Daha sonra C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common klasörüne gidip Dead by Daylight dosyası içerisine Epic Games'teki dosyaları kopyalayın eğer bu dosyalar var der ise üzerine yazmasına izin verebilirsiniz. Daha sonra Steam'den indirmeyi başlatmadan oyuna ait dosyaların bütünlüğünü doğrulatın şansınız varsa dosyaları tanımlar ve sadece eksik dosyaları indirir.
Sadece eksik dosyalar diye başlayıp tüm oyunu da indirebilir 🤣 yaşandı.

Steam'ın çalışma mantığı dosyayı atıp kendisi doğruların değil. .acf dosyası lazım hangi dosyaları nasıl doğrulayacağını anlaması için ve o dosya da tüm dosyaları indirdikten sonra geliyor veya başka kişiden de alabilirsin.

Düz mantık olarak düşünüp Epic Games'de satın aldığın bir oyunu Steam de eğer satın almadıysan sadece oyun dosyaları taşıyarak oraya yükleyemezsin. Steam üzerinden de oyunu satın alman gerekir. Eğer aynı oyun her 2 platformda da satın alınmışsa Epic tarafından indirdiyseniz ve Steam'de olan oyuna bu dosyaları yüklemek istiyorsan oyun dosyalarını Steam\steamapps\common içine atıp oyunu indir dediğinde direk indirir sonra büyük ihtimal kullanmaya başlarsın.