342

Yetkin
İlk 1.000!
Makaleler
1
Epic Games Store'dan Battlefield 1 Revolution satın aldım. Oyunu Epic Games Store'dan satın aldım ama oynarken EA App kullanımını şart tutuyor oyun.

Oyunu çalıştırmaya başladığımda her zaman değil ama ara sıra şöyle bir hata alıyorum:

Başlatma Başarısız
Battlefield 1 Revolution başlatılamıyor. Lütfen yüklendiğini doğrula.
Hata Kodu: LS-0013

Ancak bu sorun bazen oluyor. Bazen oyun sorunsuz açılıyor ve oyun açıldı mı sorunsuz oynayabiliyorum. Ancak oyunu açmak için her 2 denememden en az 1'inde bu hatayı alıyorum.

Sorunu çözmek adına EA App'den "Repair game" yapmayı denedim. (Sanırım oyun EA App'ı şart koştuğu ve hatta indirmesini bile oradan yaptığı için Epic Games'de oyun dosyalarını doğrulama seçeneği çıkmıyordu.)

İnternette bazı kaynaklarda Çalıştır'dan %localappdata%'ya girdikten sonra EpicGamesLauncher > Saved üzerindeki webcache_4430 klasörünü silmek veya adını değiştirmek öneriliyor ama ben ilgili konuma gittiğimde orada silebileceğim veya adını değiştirebileceğim bir webcache_4430 klasörü yoktu.

Ayrıca bazı kaynaklarda Program Files'deki EpicGamesLauncher.exe'ye sağ tıklayarak Uyumluluk ayarlarından "Bu programı yönetici olarak çalıştır" seçeneğini aktif hale getirmek öneriliyor. Bunu yapmama rağmen sorunu çözmediği gibi yeni hata pencereleri almama sebep oldu. O yüzden uyumluluk ayarlarındaki "Bu programı yönetici olarak çalıştır" seçeneğini daha sonra yeniden devre dışı bıraktım.

Özetlemek gerekirse, böyle bir sorun yaşıyorum ve internetten bulabildiğim çözüm önerilerini denememe rağmen henüz bir çözüme ulaşamadım. Bu sorunun olası sebepleri ve olası çözüm önerilerini paylaşırsanız memnun olurum.

Sorunun yaşandığı sistem:
Lenovo IdeaPad 330 81DE
Intel Core i5-8250U

8 GB RAM
NVIDIA GeForce MX150 Ekran Kartı

Son düzenleme:
Epic Games Store'dan Battlefield 1 Revolution satın aldım. Oyunu Epic Games Store'dan satın aldım ama oynarken EA App kullanımını şart tutuyor oyun.

Oyunu çalıştırmaya başladığımda her zaman değil ama ara sıra şöyle bir hata alıyorum:

Başlatma Başarısız
Battlefield 1 Revolution başlatılamıyor. Lütfen yüklendiğini doğrula.
Hata Kodu: LS-0013

Ancak bu sorun bazen oluyor. Bazen oyun sorunsuz açılıyor ve oyun açıldı mı sorunsuz oynayabiliyorum. Ancak oyunu açmak için her 2 denememden en az 1'inde bu hatayı alıyorum.

Sorunu çözmek adına EA App'den "Repair game" yapmayı denedim. (Sanırım oyun EA App'ı şart koştuğu ve hatta indirmesini bile oradan yaptığı için Epic Games'de oyun dosyalarını doğrulama seçeneği çıkmıyordu.)

İnternette bazı kaynaklarda Çalıştır'dan %localappdata%'ya girdikten sonra EpicGamesLauncher > Saved üzerindeki webcache_4430 klasörünü silmek veya adını değiştirmek öneriliyor ama ben ilgili konuma gittiğimde orada silebileceğim veya adını değiştirebileceğim bir webcache_4430 klasörü yoktu.

Ayrıca bazı kaynaklarda Program Files'deki EpicGamesLauncher.exe'ye sağ tıklayarak Uyumluluk ayarlarından "Bu programı yönetici olarak çalıştır" seçeneğini aktif hale getirmek öneriliyor. Bunu yapmama rağmen sorunu çözmediği gibi yeni hata pencereleri almama sebep oldu. O yüzden uyumluluk ayarlarındaki "Bu programı yönetici olarak çalıştır" seçeneğini daha sonra yeniden devre dışı bıraktım.

Özetlemek gerekirse, böyle bir sorun yaşıyorum ve internetten bulabildiğim çözüm önerilerini denememe rağmen henüz bir çözüme ulaşamadım. Bu sorunun olası sebepleri ve olası çözüm önerilerini paylaşırsanız memnun olurum.

Sorunun yaşandığı sistem:
Lenovo IdeaPad 330 81DE
Intel Core i5-8250U

8 GB RAM
NVIDIA GeForce MX150 Ekran Kartı
Sorununuz için aşağıdaki çözüm adımlarını takip edin:

1. EA App ve Epic Games Store'u Güncelleyin:
- Her iki uygulamanın da en son sürümde olduğundan emin olun. Güncellemeleri kontrol edin ve varsa yükleyin.

2. Oyun Dosyalarını Onarın:
- EA App içinde Battlefield 1 Revolution'un üzerine sağ tıklayın ve "Repair Game" seçeneğini bir kez daha deneyin.

3. Antivirüs ve Güvenlik Duvarı Ayarları:
- Antivirüs yazılımınızı kontrol edin ve EA App ile Epic Games Store'u güvenilir uygulamalar olarak ekleyin. Bazı antivirüs programları bu uygulamaların çalışmasını engelleyebilir.
- Ayrıca, Windows Güvenlik Duvarı'nda her iki uygulama için istisnalar eklemeyi deneyin.

4. %localappdata% klasörünü kontrol edin:
- Klasör otomatik olarak oluşturulmadıysa, dosyalar sorun nedeniyle eksik olabilir. Genel olarak:
1. Çalıştır'a (Win + R) %localappdata% yazın.
2. "EpicGamesLauncher" klasörünü kontrol edin ve varsa içindeki Saved klasörünü açın.
3. Eğer webcache_4430 klasörü yoksa, bu adımı atlayabilirsiniz.

5. Oyun Ön Belleğini Temizleyin:
- %localappdata%\Electronic Arts\EA Desktop\, yani EA uygulamasındaki ön bellek dosyalarını temizleyin:
1. Klasörü açın ve "Cache" ve "EA Desktop" içindeki her dosyayı silin.

6. Uyumluluk Ayarlarını Sıfırlayın:
- Epic Games Launcher için uyumluluk ayarlarını sağ tıklayıp açın ve "Uyumluluk" sekmesine gidin. Tüm seçenekleri varsayılana geri döndürün. Özellikle "Bu programı yönetici olarak çalıştır" seçeneğini devre dışı bırakın.

7. Oyun ve Uygulamaları Yönetici Olarak Başlatın:
- Epic Games ve EA uygulamalarını yönetici olarak başlatmayı yeniden deneyin. İkisini de sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.

8. Yeni bir kullanıcı profili oluşturun:
- Bilgisayarınızda yeni bir kullanıcı hesabı oluşturun ve o hesapla giriş yaparak Battlefield 1'i başlatmayı deneyin. Bu, var olan profilinizdeki ayarlardan kaynaklanan sorunları aşmanıza yardımcı olabilir.

9. Ağ Bağlantınızı Kontrol Edin:
- İnternet bağlantınızı kontrol edin. Bazen zayıf veya kesilen bağlantılar oyunların başlamasını etkileyebilir. Modeminizi kapatıp açmayı deneyin.

10. Destek ile İletişime Geçin:
- Yukarıdaki tüm adımları denedikten sonra hala sorun yaşıyorsanız, EA veya Epic Games destekle iletişime geçin. Hata kodunu ve yaptığınız adımları belirtin, sorunu daha iyi anlamalarına yardımcı olacaktır.

Bu adımlar sorununuzun çözümüne yardımcı olabilir. Her adımı dikkatlice izleyin ve sonuçlarınızı not edin.