Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Merhaba! Epic Mega İndirim 2025'in bitmesine 6 gün kala bu konuyu açmak istedim. Hem bir sohbet döndürürüz, hem de belki birileri denk gelir bazı oyunlara ve almak ister -dolaylı tavsiye yani.
Epic Mega İndirim 2025 benim fikrime göre Türkler için iyi bir fırsat. Evet, bu fiyatlar bile çok pahalı. Fakat mevcut dolar kuru, bazı oyunlarda Steam'den daha uygun fiyat sunması, %20 geri iade sunması gibi durumlardan ötürü Epic Mega İndirim'ler bence bir fırsat.
Sinema biletinin 250 TL olduğunu düşünürsek 2 saatlik film için bu parayı veriyorsunuz diyelim. RDR 2 size 100 saatlik oynanış sunuyor ve bunu 574 TL ile sunuyor. Pahalı mı, evet, normal mi, evet. Benim Türklerde gözlemlediğim bir durum var.
Adam -bir açıdan haklı olarak tabii ki- vereceği paraya bakıyor. Ama hiç alacağı ürünün niteliğine bakmıyor. Bu konu özelinde, "Bir oyun için 574 TL pahalı." diyebiliriz. Ama "100 saatlik içerik sunan bir oyun için 574 TL" diye ifadeyi değiştirirsek aslında RDR 2 için bu fiyatın uygun olduğu daha doğrusu normal olduğu görülüyor.
En azından benim bakış açım böyle, ki çok da yanlış değil gibi.
Balkon konuşmasından sonra ben neler aldım, yazayım.
Cyberpunk 2077: Phantom Liberty - 374,25 TL
Cyberpunk 2077’nin dünyasına daha karanlık ve gerilim dolu bir casusluk hikâyesi ekliyor. İtyaka adlı yeni bölge, entrikalarla dolu görevler ve derin karakterler sunarak oyunun RPG yönünü güçlendiriyor. Ayrıca eklenen oynanış mekanikleri ve yeni silahlar, Night City’deki hayatta kalma deneyimini daha dinamik hâle getiriyor.
Moonlighter 4,80 TL
Rogue-lite ve mağaza yönetimi mekaniklerini birleştirerek oyuncuya iki farklı deneyim sunuyor. Gündüzleri bir dükkân işletirken, geceleri zindanlara girerek değerli eşyalar topluyorsun. Kazandığın ganimetleri satıp mağazanı geliştirmek, ilerlemeni doğrudan etkileyen bir unsur hâline geliyor.
URBO - 23 TL
URBO, 2048 mekanikli minimalist bir şehir kurma oyunu olarak dikkat çekiyor. Oyuncular, küçük yerleşimleri büyüterek estetik ve stratejik kararlar alıyor. Pastel tonlar ve sakinleştirici oynanış ile rahatlatıcı bir deneyim sunuyor.
Spiritfarer Farewell Edition - 7,50 TL
Ölüm ve vedalaşma temalarını işleyen duygusal bir yönetim simülasyonu. Oyuncu, ruhları son yolculuklarına uğurlayan bir feribot kaptanı rolünü üstleniyor. El çizimi görselleri ve huzurlu atmosferi, oyunun melankolik ama sıcak tonunu güçlendiriyor. Ruhlarla bağ kurarak onların son isteklerini yerine getirmek, oyunun en dokunaklı yönlerinden biri.
THE WOLF AMONG US - 19,50 TL
Fables çizgi roman evreninde geçen bir seçim tabanlı dedektiflik macerası. Oyuncular, Bigby Wolf adlı karakteri kontrol ederek Fabletown’da işlenen cinayetleri araştırıyor. Karanlık atmosferi, çizgi roman tarzı görselleri ve hikâye odaklı oynanışı ile dikkat çeken yapım, oyuncunun seçimlerine göre şekillenen bir anlatım sunuyor.
Pirates Outlaws - 16,50 TL
Roguelike kart tabanlı bir yapıya sahip olup, oyuncuların tehlikeli denizlerde gezinerek korsanlarla mücadele etmesini sağlıyor. Kağıt-yapımı tarzı görselleri ve stratejik kart mekanikleri, oyuna benzersiz bir atmosfer katıyor. Oyuncular, kart destelerini oluşturup ölümcül kombolar planlayarak en ünlü korsan olmaya çalışıyor.
Darkest Dungeon DLC'leri - 13 TL
Darkest Dungeon bedava verilmişti, ucuz olduğu için DLC'lerini de aldım. Ama oynarken DLC'leri ilk etapta deaktif edeceğim.
Desperados III Season Pass ve OST - 25,25 TL
OST ve oyuna 3 yeni görev ekleyen Season Pass.
A Short Hike - 15,50 TL
Huzurlu bir keşif deneyimi sunan küçük açık dünya macerasıdır. Oyuncular, Claire adlı bir kuşu kontrol ederek Hawk Peak dağının zirvesine ulaşmaya çalışır. Yol boyunca gizli hazineler, NPC’lerle etkileşimler ve rahatlatıcı aktiviteler keşfedilir. Pastel tonlardaki görselleri ve dinamik müzikleri, oyunun sakin ve meditatif atmosferini güçlendirir.
Shadow Tactics: Anniversary Bundle - 22,61 TL
Bu paket, Shadow Tactics: Blades of the Shogun ve bağımsız genişletme Aiko’s Choice’u içeren eksiksiz bir taktiksel gizlilik deneyimi sunuyor. Oyuncular, feodal Japonya’da bir grup suikastçıyı yöneterek stratejik hamlelerle düşmanları alt etmeye çalışıyor. Gerçek zamanlı taktikler, çeşitli karakter yetenekleri ve gizlilik odaklı oynanış, oyunun derinliğini artırıyor.
Darkest Dungeon II - 154,50 TL
Karanlık ve acımasız bir roguelike RPG deneyimi sunarak, oyuncuları nihilistik bir dünyada hayatta kalmaya zorluyor. Psikolojik stres mekaniği, karakterlerin zihinsel durumlarını doğrudan etkileyerek, savaşın sadece fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal bir mücadele olduğunu hissettiriyor.
Toplam sepet: 676,41 TL
DD II'yi ise Epic Ödülü ile aldım. Parçalı alım yaptım. Erken harcamalardan 83 TL iade geldi. Yani DD II'yi 71,50 TL'ye aldım. Tabii DD II'nin 71,50 TL'lik harcamasının da %20'si yolda.
Toplam kaç saatlik içerik sunuyor peki bunlar?
Howlongtobeat'e göre (yaklaşık):
- Phantom Liberty: 20 saat
- Moonlighter (DLC dahil): 30 saat
- URBO: 7 saat
- Spiritfarer: 32 saat
- The Wolf Among Us: 9 saat
- Pirates Outlaws: 30 saat
- Desperados III: 40 saat
- A Short Hike: 2 saat
- Shadow Tactics: 40 saat
- Darkest Dungeon (DLC dahil): 152 saat
- Darkest Dungeon II: 30 saat
ÖZET:
- Toplam sepet: 676 TL
- Epic Ödülü %20: 118 TL
- Kartımdan çıkan para: 594 TL
- Saat başı içerik tutarı: 1,52 TL
Bence Epic iyi ya!
Ve hayır arkadaşlar, Epic'ten para almadım. Epic Ödülleri'ni saymazsak
Sizler aldıysanız Epic'ten neler aldınız?