Erdoğan "İsrail'e gireriz" dedi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3035
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Libya zaten dost ülke, Karabağ'da Azerbaycan toprağı bu topraklara girmemiz son derece normal davet almışız.
Evet ben de onu diyorum. Libya'ya girersin ama İsrail çok başka boyut.

Evet ben de onu diyorum. Libya'ya girersin ama İsrail çok başka boyut.
Hadi diyelim Pakistan'da da nükleer var, nükleeri geçtim. Ancak hava olarak gücü yok Türkiye'nin. Bu dezavantaj ve uçak ithal etmekte çözüm değil. Saddam Fransız yapımı samp-t hava savunma füzelerini kullanamamıştı.

Hadi diyelim Pakistan'da da nükleer var, nükleeri geçtim.
Pakistan'ın nükleer silahının olmasının olası bir çatışmada bize yarama ihtimali 0 hocam. Bu boru değil arasının iyi olduğu ülkeye versin. Sadece kendi ülkesi direkt savaşa girerse ve kaybetmeye yakın olurlarsa anca o zaman kullanır.

Ancak hava olarak gücü yok Türkiye'nin. Bu dezavantaj ve uçak ithal etmekte çözüm değil.
Maalesef KAAN tam olarak envantere girmedikçe bu sorun tam olarak çözülemez katılıyorum. Keşke F35 uçaklarına sahip olsaydık.

Olsa bile uçuramazdık. Çünkü bu uçaklarda ABD kontrolü tamamen sahibine vermiyor. Tek Türkiye için geçerli değil her ülke için.
Bunu ben de duymuştum ama şehir efsanesi olduğuna dair ciddi videolar izlemiştim zamanında. ABD'nin uçaklarda belli bazlı konum ve radar birimlerine erişimi var ama uçuramama gibi bir durum olma ihtimali çok düşük olacağından bahsediyorlardı .Doğru olsa bile kağıt üstünde caydırıcılık açısından güzel bir koz bence.

Menderes hükümeti zamanında birçok gelişme durdurulmuştur kısaca söyleyeceğim. Köy enstitüleri kapandı uçak fabrikaları NATO standardına uymadığı için kapandı. Kapanmasaydı kendi f-35'imizi üretiyor olurduk.

İsrail'e nasıl girecek anlamadım. Askeri Güç'de Türkiye İsrail'den güçlü olsa bile İsrail'in arkasında Amerika ve Avrupa yok mu?
Askeri olarak Türkiye İsrail'den güçlü değil. Asker sayın çok olunca üstün olmuyorsun. İsrail teknoloji olarak Türkiye'nin 50 yıl ilerisinde ve daha da önemlisi nükleer güç. Abd ve Avrupa'nın desteğine bile ihtiyacı yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…