Hadi diyelim Pakistan'da da nükleer var, nükleeri geçtim. Ancak hava olarak gücü yok Türkiye'nin. Bu dezavantaj ve uçak ithal etmekte çözüm değil. Saddam Fransız yapımı samp-t hava savunma füzelerini kullanamamıştı.
Pakistan'ın nükleer silahının olmasının olası bir çatışmada bize yarama ihtimali 0 hocam. Bu boru değil arasının iyi olduğu ülkeye versin. Sadece kendi ülkesi direkt savaşa girerse ve kaybetmeye yakın olurlarsa anca o zaman kullanır.
Bunu ben de duymuştum ama şehir efsanesi olduğuna dair ciddi videolar izlemiştim zamanında. ABD'nin uçaklarda belli bazlı konum ve radar birimlerine erişimi var ama uçuramama gibi bir durum olma ihtimali çok düşük olacağından bahsediyorlardı .Doğru olsa bile kağıt üstünde caydırıcılık açısından güzel bir koz bence.
Menderes hükümeti zamanında birçok gelişme durdurulmuştur kısaca söyleyeceğim. Köy enstitüleri kapandı uçak fabrikaları NATO standardına uymadığı için kapandı. Kapanmasaydı kendi f-35'imizi üretiyor olurduk.
Askeri olarak Türkiye İsrail'den güçlü değil. Asker sayın çok olunca üstün olmuyorsun. İsrail teknoloji olarak Türkiye'nin 50 yıl ilerisinde ve daha da önemlisi nükleer güç. Abd ve Avrupa'nın desteğine bile ihtiyacı yok.