Lacan 1

Üstün
Makaleler
82
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay iş birliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için geldiği Kazakistan'ın başkenti Astana'daki temasları kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin basına açık kısmında yaptığı konuşmada, "Dostumla, uzun bir süredir görüşemedik. Telefon diplomasisiyle görüşmelerimiz oldu ama bu arada arkadaşlarımız sürekli irtibat halindeydi. İçişleri, Hazine ve Maliye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarımız irtibatlarını sürekli sürdürdüler." ifadesini kullandı.

İsrail'in durdurulması gerektiğini de söyleyen Erdoğan şunları da ekledi:

Türkiye'nin, sınırlarının hemen ötesinde bir teröristan kurdurmamakta kararlı olduğunun altını çizen Erdoğan, başta Suriye iç savaşı olmak üzere terör örgütleri için elverişli alan oluşturan istikrarsızlıkların sonlandırılması için somut adımlar atılmasının önemini ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin çözüm için iş birliğine hazır olduğunu kaydetti.

Ayrıca 7 milyon turist ağırlanmasının da bahsi geçti ve stratejik hamlelerin çalıştığını da söylediler.

7 milyon turist geldi yalnız. Yani gelmiş daha doğrusu.

O zaman 8 yıl içinde dolar 5 liraya gelir. Her devletle böyle güzel güzel anlaşmalar yaparsak. Tabii turistler için öncelikle mültecilerin atılması, ülke içinde barışın sağlanması ve herkese "biz düzeldik, artık ülkemize gelen turistler daha güvenli şartlar altında gezebilecek" imajı verilmesi lazım.

Güzelim memleket Rusçu oldu gitti. Bu adamların bize zararı Batı'dan daha fazla. Gün geçtikçe Rusya-İran eksenine daha fazla yaklaşıyoruz.
Nasıl batıdan daha fazla zarar veriyor. Bu seçimde büyük ihtimalle trump kazanacak ve türkiye'yi çileden çıkaran o değil mi? Türkiye'nin ekonomisini çökerteceğim diye mesaj atıp, halkımız da bunun yüzünden ful dolar almadı mı? Avrupadan bize yarar yok. Olsa şimdiye avrupa birliğine alır ve mülteci kampına dönüştürmeye uğraşmazdı bizi. Rusya'nın zararlarını merak ettim. Söyler misin?

Nasıl batıdan daha fazla zarar veriyor. Bu seçimde büyük ihtimalle trump kazanacak ve türkiye'yi çileden çıkaran o değil mi? Türkiye'nin ekonomisini çökerteceğim diye mesaj atıp, halkımız da bunun yüzünden ful dolar almadı mı? Avrupadan bize yarar yok. Olsa şimdiye avrupa birliğine alır ve mülteci kampına dönüştürmeye uğraşmazdı bizi. Rusya'nın zararlarını merak ettim. Söyler misin?
Suriye'de başımıza bela olan, her yere üs noktası dikip bizi kısıtlayanlar, YPG'yi silahlandıranlar bunlar işte, Rusya ve İran. Irak'ta Türkiye karşıtı açıklamalar yapan gruplar İran'ın desteklediği vekilgüçleri. Türkiye kendince ABD-Avrupa eksenine karşı denge politikası yürütmeye çalışıyor, bu yüzden diğer tarafa yöneliyor. Bunu anlayabiliyorum fakat keşke bir yandan Rusya ile yakınlaşırken bir yandan Suriye'den taviz vermeseydik.
Rusya Ukrayna'da batağa saplanmışken, İsrail yayılımcı politikalar izliyorken Türkiye'de kendince bir şeyler yapmalıydı ama Ruslarla iyi geçineceğiz diye bir şey yapmadık hala da yapmıyoruz. Zaman akıp gidiyor.

Suriye'de başımıza bela olan, her yere üs noktası dikip bizi kısıtlayanlar, YPG'yi silahlandıranlar bunlar işte, Rusya ve İran. Irak'ta Türkiye karşıtı açıklamalar yapan gruplar İran'ın desteklediği vekilgüçleri. Türkiye kendince ABD-Avrupa eksenine karşı denge politikası yürütmeye çalışıyor, bu yüzden diğer tarafa yöneliyor. Bunu anlayabiliyorum fakat keşke bir yandan Rusya ile yakınlaşırken bir yandan Suriye'den taviz vermeseydik.
Rusya Ukrayna'da batağa saplanmışken, İsrail yayılımcı politikalar izliyorken Türkiye'de kendince bir şeyler yapmalıydı ama Ruslarla iyi geçineceğiz diye bir şey yapmadık hala da yapmıyoruz. Zaman akıp gidiyor.
Bence de baştakiler biraz aklını kullanıp suriye konusunda daha akıllıca bir şey yapmaları gerek. Mesela söylesin ki: suriyeli mültecileri direkt suriye'ye göndereceğim, artık ülkemde karışıklıklar oluşmaya başladı dayanamıyorum. Bundan sonra pkk/ypg alanına salacağız, adamlarda bombalanıp ölecek. Bunun sayesinde PKK/YPG'ye aşırı tepki toplanacak. Bunun olması istenmediği için rusya mecburen bize güvenli alan tanıyacak veya suriye'den alacağız. Bunu 13 yaşında bir kişi olarak yazdım, hayata geçirilmesi zor olacaktır veya imkansızdır. Ben bile üstünkörü böyle bir şey yazıyorsam o milyarlar yiyen baştakiler buna günlerini vermesi gerekir.