Komedi. 150.000'e evlendin ve eşyaları aldın diyelim geri kalan ne olacak? Diğer kredilerin geri ödemesine gücü yetecek mi bu insanların? Yıllarca para biriktirmeden evlenmek hayal artık.

Açıkçası asgari ücret ve benzeri maaş alan birinin, belirli bir birikimi de olmadan evlenebileceğini düşünmüyorum kısaca.
Evet, asgari ücretlinin evlenmesi pek mümkün değil. Kira yardımı falan var mı bilmiyorum ama yoksa imkansız. Ekonomi çöp ne yazık ki.

Yani buradaki ikilem geliri iyi olanın zaten 150K’ya ihtiyacı yok. Geliri kötü olanı da 150K kurtarmıyor.
Geliri iyiyi tanımlamak gerek. Zengin olan zaten ihtiyacı yok ama orta direkt bir aile için gayet OK.

Burada sorun şu, düşük gelirli bireylerin evliliği. Ne yazık ki imkansız ve ona yapacak bir şey yok.

Gerçekten uzun ömürlü olması ve ciddi anlamda sıkıntı çıkarmaması açısından Bosch alınmalı. Tabi bütçeyi zorlamıyorsa.
24 yaşında Bosch bulaşık makinemiz var, içinde bir tane pas yok her şeyi hala yeni gibi. Vestel kullanmıştık önceki evimizde bulaşıkları doğru düzgün yıkamıyordu 4-5 yıllık makine olmasına rağmen, taşınınca tekrar Bosch'a kavuştuk ve çok memnunuz kristal gibi yıkıyor. Üstelik bu Bosch 2019'dan 2024'e kadar depoda durdu kutu içinde. İnanılmaz bir kalite.

Şu anki kullandığımız tüm beyaz eşyaların markası Beko. En son 2008'de aldık ve nereden baksanız 20 yıllık eşyalar var.
Bunlarda sizin istediğiniz gibi Bosch marka. 2 adet fazla ürün var.

Eki Görüntüle 114762

Eki Görüntüle 114763

Eki Görüntüle 114764

Eki Görüntüle 114766

Eki Görüntüle 114767
Yani tek tük birkaç eşyanın 150K ettiğine hemfikiriz. Şimdi bu aldıklarının ödemesi, salon, yatak odası, oturma odası, mutfak, televizyon al. Bunların ödemesini ekle. Artı ev kirasını ekle :D. Kurtardı mı seni 150K güzel kardeşim?

Dediğim gibi hiç yoktan iyidir. İletişim kopukluğu olmuş benzer şeyleri söylüyoruz. Maalesef ülkemizde büyük bir çoğunluğun ortalama geliri malum katılıyorum. Açıkçası asgari ücret ve benzeri maaş alan birinin, belirli bir birikimi de olmadan evlenebileceğini düşünmüyorum kısaca.

Yani buradaki ikilem geliri iyi olanın zaten 150K’ya ihtiyacı yok. Geliri kötü olanı da 150K kurtarmıyor.
Hocam diğer kredilerin çoğu ev araba ve düğün masrafları oluyor zaten bu beyaz eşya mevzusunu çıkarınca. 48 ay faizsiz vadeli 150000TL aylık 3000TL yapıyor ve bunu asgari ücretli bile öder. Büyük şehirde yaşıyorsa olmaz ama küçük şehirlerdeyse rahat rahat öder. Dediğinize biraz şehir bazlı bakmak lazım bence.

Hocam diğer kredilerin çoğu ev araba ve düğün masrafları oluyor zaten bu beyaz eşya mevzusunu çıkarınca. 48 ay faizsiz vadeli 150000TL aylık 3000TL yapıyor ve bunu asgari ücretli bile öder. Büyük şehirde yaşıyorsa olmaz ama küçük şehirlerdeyse rahat rahat öder. Dediğinize biraz şehir bazlı bakmak lazım bence.
Hocam bir yukarıda diğer masrafları eklediğim bir yazı yazdım. Onları da ekler misin? Beyaz eşya ile bitmiyor çünkü.

Ya referandum, ya seçim (daha az ihtimalle) olacak. YSK'nin seçim pusulası kâğıdı ihalesinin üstüne bu gibi teşviklerin olması, Kürtlere ve DEM Parti'ye yakınlaşılması bunu gösteriyor.