EDON1S1

Çalışkan
Arkadaşlar bana modem lazım. Bu modemde benim engellediğim uygulamalara kimsenin girmemesini istiyorum. Örneği telefondan benim modeme bağlananın TikTok Instagram gibi uygulamalara erişimi sağlamaması gerek. Bunun için önereceğiniz modem var mı?

Bütçesi fazla olmasın.

Ebeveyn kontrolü seçeneği olan herhangi bir modem işinizi çözer (Neredeyse hepsi). URL kara liste yapabilirsiniz.

Kimin telefonunda engelleme yapacaksan çaktırmadan özel DNS bölümüne NextDNS gir, sonra NextDNS hesabında istediğin yeri engelle. Bunu yapabilirsen sadece modeme bağlandığında değil mobil veride veya bağlandığı herhangi bir internette de engellediğin yerlere giremez.

Şu anki modeminizinden aktif olarak DNS değiştirebiliyorsanız Nextdns kullanabilirsiniz. Ya da kullandığınız cihazda dns ayarlarını değiştirin. İstediğiniz uygulama ya da siteleri engelleyebiliyorsunuz. Hatta belirli bir saatlerde açık kalmasını sağlayabilirsiniz.

Şu anki modeminizinden aktif olarak DNS değiştirebiliyorsanız Nextdns kullanabilirsiniz. Ya da kullandığınız cihazda dns ayarlarını değiştirin. İstediğiniz uygulama ya da siteleri engelleyebiliyorsunuz. Hatta belirli bir saatlerde açık kalmasını sağlayabilirsiniz.
süperonline nin verdiği modemde bu yapılamıyor olsa nextdns eklerdim

Kimin telefonunda engelleme yapacaksan çaktırmadan özel DNS bölümüne NextDNS gir, sonra NextDNS hesabında istediğin yeri engelle. Bunu yapabilirsen sadece modeme bağlandığında değil mobil veride veya bağlandığı herhangi bir internette de engellediğin yerlere giremez.
dns den kaldırıyo onu o kadarını da biliyorlar

Cihazınızın ayarlarından yapabilirsiniz. Modem alacaksanız keenetic markasına bakmanızı öneririm. Modemleri gayet güzel. VDSL 100mbps de Keenetic Extra DSL kullanıyordum. Aşırı memnundum.
1000mbps paket kullanıyorum tam hızı vermiyor mu

Keenetic router ile bunu yapabilirsin.

Link atma şansın var mı?

Bunun için sistemde IP'yi sizin dağıtmanız, sadece o iplerin erişebileceği kaynakları açmanız, çıkış kaynağı hariç hiçbir DNS sorgusunun geçmemesini sağlamanız gerekiyor. Bunu yapan cihazlara firewall deniyor. pfSense türü bir yol ile modemin önüne kurun ve istediklerinizi yapabilmeniz için araştırarak kısa sürede yapıyı kurabilirsiniz. Keenetic ürünlerinin içeriği geniş Türkiye kısmına bunu sorararak istediğinizi yapan bir modeli varsa ona da bakabilirsiniz. Bu isteğiniz normal modem özelliklerinin üzerine çıkıyor.