Bubbles 1

Çalışkan
Fıtrat ve Genetik Etkenler
  • Biyolojik olarak düz ve net düşünürler.
  • Detayları ve ince ipuçlarını fark edemezler.
  • Duyguları saklamak güçlü olmanın kuralı sayılır.

Sosyal Yetiştirilme Tarzı
  • "Erkekler ağlamaz" baskısıyla büyürler.
  • Romantik ve süslü sözler yerine sonuca odaklanırlar.
  • İletişim kurarken hislerini açıkça söylemeyi bilmezler.

Beklenti Farklılıkları
  • Kadınlar sezgisel ve detaycı yaklaşır.
  • Erkekler ise söyleneni düz anlamıyla kabul eder.
  • Bu bakış açısı farkı yanlış anlaşılmalara yol açar.
1786012082433.webp

Arkadaşlar, saygısızlık etmek amacıyla yazılmamıştır. Siz de fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılı olan "erkekler ağlamaz baskısı ile büyütülüyorlar", "duygularını saklamak güçlü olmanın kuralı sayılıyor" gibi bazı şeylerin geçerli olmadığı erkek neredeyse yok, evet. Ancak tüm erkekler adına aynıymış gibi konuşmak saçma; tüm erkekleri bir kitaba sığdırmışlar da sen oradan rehber çıkartıyormuşsun gibi bir özgüvenle yazmışsın. Genelgeçer doğrularla olacak iş değil bunlar.

Romantizm nedir mesela? Ben hiç romantik bir kadına denk gelmedim. El ele tutuşmak, öpüşmek romantiklik mi? Bunları düşleyip karşı taraftan adım beklemek romantiklik mi? Bu kadar basit bir şey değil. Ben sevdiğim kişiye şiirler yazarım, hiç duymadığı ve hatta benim bile o an ilk defa uydurduğum iltifatlar ederim, daha fazla uzatmayacağım şimdi. Bunları yapan hiçbir kadına denk gelmedim. (Yok demiyorum, kesinlikle var çünkü cinsiyet meselesi değil. Ben denk gelmedim.) O yüzden ne kadar boş bir rehber olmuş, gözümüze zahmet oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neyse ki başlıkta genelleme yapmamış diyecektim fakat bu bir genelleme oluyor.

Bence "erkekler neden odundur?" değil, "bazı insanlar neden odundur?" demek daha doğru olur. Kötü deneyim tüm erkekleri tanımlamaz, aynısı kadınlar için de söylenebilir. Kendi fikrim. :p

@BerkayZ87 bombayı bıraktın gittin.
Evet, haklısınız ama bu daha ilgi çekici bir başlık.