Eşcinsellik, Freud ve Onarım Terapisi

Sen kalk psikanalizi geliştir buralara getir devrim yap. Techolay'daki Woolgatherer sana bomboş herif desin. Espri değil de nedir bu?

Sen gel burada kaynaklar ve açıklamalarla konuyu anlat. Biri gelsin "Netflix'i kıs" desin. Bu forum gerçekten güldürüyor insanı.

Elinize sağlık hocam. İyi bir yazı olmuş.

Sen kalk psikanalizi geliştir buralara getir devrim yap. Techolay'daki Woolgatherer sana bomboş herif desin. Espri değil de nedir bu?
Bak bakalım psikanalize kimler eleştiri getirmiş? Hadi ben dandik bir forum üyesiyim, beni tınlama, git biraz eleştiri oku.

Bana göre, hormanal bir sorunu olmayan bir erkek maskulen olmalıdır (yaratıcı bunu net şekilde söylüyor) zira erkek yaratmış ötesi var mı?
Yazılanlar maalesef bence de doğru, yani eş cinsellik bir "tercih" değil, geçmişte yaşanan "tramvalar" sonucu ortaya çıkan bir durum.
Ben bu noktada "suçlu" arıyorum. Peki bunu neden arıyorum? Çünkü yaratıcı o çocuğa sen "erkeksin" diyor. Ve zihinsel insan (bilinçli veya bilgsiizse farkında) bu çocuğu bir bakıma bile bile eş cinsel yapıyor.
Tabii burada görev büyük akla düşüyor, bu bir "eğitimsizlik mi" yoksa "keyfi mi" yani anne baba yeterince bilmese bile bunun farkında olduğu halde "keyfi" mi yapıyor?
Konu eğitimse büyük akıl bu eğitimi vermek zorunda ben açıkçası bunu yaratıcıya "küfür-hakaret" olarak görüyorum.
Tanıdığım bir arkadaşım benzer bir durum yaşamıştı ve bu durumu kabul edemiyordu ve en son vazgeçmeye çalıştığında kendisini zorlayan bir erkeği öldürdü.

Hiç olmazsa Freud gibi saçmalık bir açıklaması yok, şu an en kafaya yatanı doğuştan olduğu. Belki hayvanlarda görülen bir hastalık da olabilir. Bilemiyorum.
Şuna bir düzenleme geçeyim, aslen doğuştan olduğunu düşünüyorum. Hastalık olduğuna inancım epey düşük ama ufak bir kapı da her zaman bırakıyorum.
Yazıyı okuduğundan şüphe ediyorum artık.
Esefle okudum. Hiç okumadan Freud'a sövecektim, okuyup karar vereyim dedim ve fikrim değişmedi. Yine olsa yine söverim. İyi akşamlar.

Allah'tan başkasına inanmıyorsun anlaşılan. Bilim AFK kaldı maalesef.
Ben de eskiden eş cinsellik gibj olaylara çok karşıydım.
@Yonga hocamla tartışmıştık hatta bir konuda.

İnsan biraz ufkunu açınca anlıyor. Öncelikle "Allah" öyle diyor gibi olayları bırak. Git Ümmü Kırfe'yi araştır bakalım. Gör sen hoş görüyü.
Eş cinsellik doğuştan değil zaten. İnsan babasında X veya Y kromozonunu annesinden X kromozonunu alır ve çocuk dünyaya gelir. Çocuk yukarıda da bahsedildiği gibi olaylar geçirir vs.
Tabii bu olaylardan sonra da hormon değişikliği görülür. Şimdiki abur cuburlarla beslenen küçük erkek çocuklarının bile memeleri ortaya çıkıyor.
Psikolojinin gücünü çok hafife alıyorsun. O sopayla hayvan avlayan atalarımız bile iç güdülerine sahipiz.

Eş cinsellik ile ilgili yapılmış pek çok araştırma var. Benim bu konuda ki görüşüm doğuştan olduğu yönünde. Konulara "Allah öyle yapmış, böyle demiş, onu istemiş." Çerçevesinden bakarsak bir sonuç elde edemeyiz.

Psikanalitik terapi alıp Oedipus travması çözülen birçok eşcinsel birey heteroseksüel olmaktadır.

Terapinin kapsamına yüzeysel olarak hakimim. Terapi "sen değişeceksin, böylesin" gibi zoraki bir baskıdan öte kişinin travmalarını çözme odaklı ilerliyor.

Freudyen terapi modelinin işe yaraması Freud'u az buçuk, lafın gelişi az buçuk diyorum, haklı gösteriyor sanki.

Zira şöyle bir düşünüp hayatımda tanıdığım bütün eşcinsellerin ailesinde psikodinamik açıdan bir sıkıntı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…