Esenyurt'ta 15 yaşındaki çocuk, 14 yaşındakı arkadaşını öldürdü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 8372
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 50
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    çocuk
@4284 o mesajı görmedim, teşekkürler yanıtladığınız için.

Reşitliğin 15'e düşürülmesi 18'in yapabildiklerini yapması anlamına gelmiyor, bildiğin 18 ve sonraki yaşta insanların yargılanması gibi hakim karşısına çıkıp yargılanacak.

Yahu şu reşitlik yaşını 15'e düşürsünler artık o yaştaki bireylerin aklı başında, eskiden böyle değil, böyle ise de çok çok az vardı, kesinlikle, reşit yaşı 15 olmalı.
Şu kafanın evlendiğini düşünsene dostum. Ya da ehliyet aldığını, silah aldığını. Şahsen düşünmek bile istemiyorum.

Reşitliğin 15'e düşürülmesi 18'in yapabildiklerini yapması anlamına gelmiyor, bildiğin 18 ve sonraki yaşta insanların yargılanması gibi hakim karşısına çıkıp yargılanacak.

Aynısını söyledim zaten, alakasız bir mesajıma beğenmedim atmanıza gerek yoktu fikrinize karşı olduğum için. Islah evi yerine hapishane yasası koyarsın biter, ayrıca reşitlik dediğin şey bahsettiğim hakları elde etme yaşı. Hukuksal ehliyet ve birçok şeye yetkileri olacak. Yargı ve reşitlik yaşı farklı. Karıştırmayın.

Şu kafanın evlendiğini düşünsene dostum. Ya da ehliyet aldığını, silah aldığını. Şahsen düşünmek bile istemiyorum.
Yukarda dedim zaten, evlenme, silah alma ehliyet alma sabit 18'de kalabilir bana kalırsa onların 24 yaşında falan olması lazım da bu bambaşka konu, ailesinden bağımsız olarak hakim karşısına çıkarılıp yargılanmalı, ayrı ve reşit bir birey gibi.

Eh yani boyle tiplerle arkadas olup bu yasta sigara icen insanlarsa eger hangi tur genclerden olduklari belli. Yarin bir gun olacakalri kisilik de belli. Vatana millete hayirsiz olacak iki gencimizden birini topraga birini ise kodese gondermis olduk. Pek de uzuldugumu soyleyemeyecegim. Yalnizca varsa arkasindan aglayacan anaya babaya uzulurum.

O konuda haklısın hocam. O bahsettiğin konuyu kaçırmışım. Yetişkin olarak yargılanmalı kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…