Detaylar
Kim cevapladı?Eminim ki o çocuğun ya cebinde ya da odasında bir bıçak vardı. Ayrıca tas kafa tıraşlıydı. Bu tipler şaşırtmıyor.
Kaynakta resimleri var çocukların ama haklısın ahahahhah
Reşitliğin 15'e düşürülmesi 18'in yapabildiklerini yapması anlamına gelmiyor, bildiğin 18 ve sonraki yaşta insanların yargılanması gibi hakim karşısına çıkıp yargılanacak.Hayır, reşit yaşını 15'e düşürmek demek 18'de yapılan "her şeyi" 15 yaşa açmak demek. 15 yaşındakilerin ehliyet alma, ruhsatlı silah edinme gibi haklarının olması saçmalık olur. Sadece bana göre yapılabilecek değişiklik 13'ten sonrasınıda yollarsın Hapishane'ye.
Şu kafanın evlendiğini düşünsene dostum. Ya da ehliyet aldığını, silah aldığını. Şahsen düşünmek bile istemiyorum.Yahu şu reşitlik yaşını 15'e düşürsünler artık o yaştaki bireylerin aklı başında, eskiden böyle değil, böyle ise de çok çok az vardı, kesinlikle, reşit yaşı 15 olmalı.
RecepBaltasiSevenInsan
Yetkin
Yalnız boğaz sıkarak öldürmek için bilinç gitiikten sonra belli bir süre daha sıkması gerekiyor. Olay daha da vahim.
Zeref
Yetkin
- Makaleler
- 1
Reşitliğin 15'e düşürülmesi 18'in yapabildiklerini yapması anlamına gelmiyor, bildiğin 18 ve sonraki yaşta insanların yargılanması gibi hakim karşısına çıkıp yargılanacak.
Aynısını söyledim zaten, alakasız bir mesajıma beğenmedim atmanıza gerek yoktu fikrinize karşı olduğum için. Islah evi yerine hapishane yasası koyarsın biter, ayrıca reşitlik dediğin şey bahsettiğim hakları elde etme yaşı. Hukuksal ehliyet ve birçok şeye yetkileri olacak. Yargı ve reşitlik yaşı farklı. Karıştırmayın.
Yukarda dedim zaten, evlenme, silah alma ehliyet alma sabit 18'de kalabilir bana kalırsa onların 24 yaşında falan olması lazım da bu bambaşka konu, ailesinden bağımsız olarak hakim karşısına çıkarılıp yargılanmalı, ayrı ve reşit bir birey gibi.Şu kafanın evlendiğini düşünsene dostum. Ya da ehliyet aldığını, silah aldığını. Şahsen düşünmek bile istemiyorum.
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Arkadaşlar bu seferki konumuz biraz garip. İlk olarak olay Esenyurt'ta geçiyor (Esenyurt yine şaşırtmadı).
Esenyurt'un Akçaburgaz Mahallesi'ndeki çocuk parkında, 15 yaşındaki E.A. ile 14 yaşındaki Y.H.Y. arasında "Sigara istedim vermedin" meselesi yüzünden tartışma çıktı.
Tartışma sonrasında E.A., arkadaşı Y.H.Y.'nin boğazını sıktı ardından da kaçtı.
İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde nefessiz kalan Y.H.Y.'nin hayatını kaybettiği belirlendi.
Kaçan E.A. ise bir süre sonra öldürdüğü arkadaşı Y.H.Y.'nin babasına gidip olanları anlattı.
Polise teslim edilen E.A. sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
Ölen çocuğun cenazesi ise otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
15 yaşındakı çocukların sigara içmesine mi şaşıralım, yoksa sigara için birisini öldürebilecek kıvamda olmasına mı? Yorum sizde...
Eh yani boyle tiplerle arkadas olup bu yasta sigara icen insanlarsa eger hangi tur genclerden olduklari belli. Yarin bir gun olacakalri kisilik de belli. Vatana millete hayirsiz olacak iki gencimizden birini topraga birini ise kodese gondermis olduk. Pek de uzuldugumu soyleyemeyecegim. Yalnizca varsa arkasindan aglayacan anaya babaya uzulurum.
Zeref
Yetkin
- Makaleler
- 1
Aklı başında olan birisinin böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum. Konudaki kişi hakkında konuşuyorsanız.
Yukarda dedim zaten, evlenme, silah alma ehliyet alma sabit 18'de kalabilir bana kalırsa onların 24 yaşında falan olması lazım da bu bambaşka konu, ailesinden bağımsız olarak hakim karşısına çıkarılıp yargılanmalı, ayrı ve reşit bir birey gibi.
O konuda haklısın hocam. O bahsettiğin konuyu kaçırmışım. Yetişkin olarak yargılanmalı kesinlikle.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri