Detaylar
Kim cevapladı?Aynen, çocuk ceza evi kanziÇocuk cezaevine gönderilir, mahkeme aileye de dava açabilir. Resitlikle alakası yok, çocuk cezaevi diye bir şey var. Yaşı ufak olduğu için cezası hafifler sadece.
1. Su çocuk silahı bereden buldu?
2. Bu yaşta ne sigarası?
3. Sigara vermedin diye adam mı öldürülür?
Kıç kadar veletlerin yaptığı işe bak 01 gibi dizilerden etkilenip kafasını mâlum tıraş yaptırıp sokaklarda serseri gibi dolaşmıyorsa bende bir şey bilmiyorum.
2. Bu yaşta ne sigarası?
Kıç kadar veletlerin yaptığı işe bak 01 gibi dizilerden etkilenip kafasını mâlum tıraş yaptırıp sokaklarda serseri gibi dolaşmıyorsa bende bir şey bilmiyorum.
Islah evini mi kast ediyorsunuz hocam?Çocuk cezaevine gönderilir, mahkeme aileye de dava açabilir. Resitlikle alakası yok, çocuk cezaevi diye bir şey var. Yaşı ufak olduğu için cezası hafifler sadece.
1. Su çocuk silahı bereden buldu?
2. Bu yaşta ne sigarası?
Islah evini mi kast ediyorsunuz hocam?
Olayda silah yok. Silah olsa daha iyiydi. Çocuk çocuğu boğarak öldürüyor...
Ülkenin 14-18 yaş kesiminin çoğu bu şekil. Belki biraz abartı geliyor ama dışarı çıkıp kontrol edebilirsiniz. Gece 11 gibi eve geçiyorum, sürekli elinde bıçak sallayan fresh cut liseli arkadaşlarla karşılaıyorum.Arkadaşlar bu seferki konumuz biraz garip. İlk olarak olay Esenyurt'ta geçiyor (Esenyurt yine şaşırtmadı).
Esenyurt'un Akçaburgaz Mahallesi'ndeki çocuk parkında, 15 yaşındaki E.A. ile 14 yaşındaki Y.H.Y. arasında "Sigara istedim vermedin" meselesi yüzünden tartışma çıktı.
Tartışma sonrasında E.A., arkadaşı Y.H.Y.'nin boğazını sıktı ardından da kaçtı.
İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde nefessiz kalan Y.H.Y.'nin hayatını kaybettiği belirlendi.
Kaçan E.A. ise bir süre sonra öldürdüğü arkadaşı Y.H.Y.'nin babasına gidip olanları anlattı.
Polise teslim edilen E.A. sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
Ölen çocuğun cenazesi ise otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
15 yaşındakı çocukların sigara içmesine mi şaşıralım, yoksa sigara için birisini öldürebilecek kıvamda olmasına mı? Yorum sizde...
Evet hocam, aynı şey aslında. Islah evinde mesleki eğitim, topluma kazanma calismalari da alabiliyorlar.1. Su çocuk silahı bereden buldu?
2. Bu yaşta ne sigarası?
Islah evini mi kast ediyorsunuz hocam?
Silah yok hocam bu arada.
Son düzenleyen: Moderatör:
“Boğazına sıktı” diye okudum hocam pardon. Ama yine de normal değil o yaştaki bir çocuğun bunu yapması.Olayda silah yok. Silah olsa daha iyiydi. Çocuk çocuğu boğarak öldürüyor...
Yanlış okumuşum hocam, pardon.Evet hocam, aynı şey aslında. Islah evinde mesleki eğitim, topluma kazanma calismalari da alabiliyorlar.
Silah yok hocam bu arada.
RockyHighway79
Üstün
İşlenen suçların sayısı artıyor. Suçların artmasından mütevellit cezaevleri tıklım tıklım oluyor. O yüzden bunun gibi oksijen israfları normalde alması gereken cezayı en başta almıyor; yumurta kapıya dayandığı zaman alıyor. Kim bilir kaçıncı vukuatı bu çocuğun? Bu ülkede 84 suç kaydı olan çocuk dışarıda elini kolunu sallaya sallaya gezebiliyor. Eleman bildiğin suç makinesi olmuş, yakalanmasa Guinness Rekorlar Kitabı’na "en fazla suç işlemiş insan" diye geçecek. Hadi ilk vukuatında bir şekilde yırttı; ikinci veya üçüncü vukuatında net yakalanması lazım normalde. Hadi cezaevlerinde yer yok diye 5-10 suçuna müsamaha gösterdiniz, yakalamadınız; ama 84. suçunu işleyene kadar nasıl müsamaha gösterebiliyorsunuz? Mantıklı bir açıklaması olamaz bu durumun. İdam yasası olsa, en azından bunun gibi keyfi sebepten insan öldüren canileri cezaevlerinde beslemekle uğraşmazdık.Yetişkin biri de adamakıllı ceza almıyor ki zaten. Sıkıntı orada başlıyor.
İşlenen suçların sayısı artıyor. Suçların artmasından mütevellit cezaevleri tıklım tıklım oluyor. O yüzden bunun gibi oksijen israfları normalde alması gereken cezayı en başta almıyor; yumurta kapıya dayandığı zaman alıyor. Kim bilir kaçıncı vukuatı bu çocuğun? Bu ülkede 84 suç kaydı olan çocuk dışarıda elini kolunu sallaya sallaya gezebiliyor. Eleman bildiğin suç makinesi olmuş, yakalanmasa Guinness Rekorlar Kitabı’na "en fazla suç işlemiş insan" diye geçecek. Hadi ilk vukuatında bir şekilde yırttı; ikinci veya üçüncü vukuatında net yakalanması lazım normalde. Hadi cezaevlerinde yer yok diye 5-10 suçuna müsamaha gösterdiniz, yakalamadınız; ama 84. suçunu işleyene kadar nasıl müsamaha gösterebiliyorsunuz? Mantıklı bir açıklaması olamaz bu durumun. İdam yasası olsa, en azından bunun gibi keyfi sebepten insan öldüren canileri cezaevlerinde beslemekle uğraşmazdık.
İdamın belli başlı konuda uygulanması gerekir. Ama şeriattaki gibi hırsızların parmak kesilmesi muhabbetine sıcak bakıyorum. Hem korkudan bir daha yapamaz. Her yapışında bir parmağının bilincinde de olur. Sırf şu yüzden bile şeriatı destekleyebilirim.
RockyHighway79
Üstün
O çocukları örgün eğitimden şutlamaları lazım direkt.Bunun gibi tipler yüzünden sınıfta dogru düzgün ders işleyemiyoruz hocaya isimle hitap etme saygısızlık falan derken anaokulu çocugundan farksızlar bakmıyacagınız çocugu dogurmayın
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-