Zaten yaygın. Operatörlerden doğrudan eSIM alabiliyorsunuz ve yeni hat için herhangi bir mağazaya gitmeniz gerekmiyor. Türkiye’de de Turkcell kullanıyorsanız uygulamasında QR’ı her zaman görebiliyorsunuz.
Direkt olarak, kendim kimseyle muhattap olmadan geçebiliyor muyum yani?

Direkt olarak, kendim kimseyle muhattap olmadan geçebiliyor muyum yani?
Turkcell’e numara taşırken veya yeni hat alırken geçebiliyorsunuz. e-Devlet’ten onay yapmanız yeterli oluyor ve kurye de gelmiyor. Diğer operatörleri ve seçenekleri denemedim.

İspanya’da kullandığım DIGI operatörüm de mevcut hattımı direkt eSIM’e çevirdi.

Turkcell'e numara taşırken veya yeni hat alırken geçebiliyorsunuz. e-Devlet'ten onay yapmanız yeterli oluyor ve kurye de gelmiyor. Diğer operatörleri ve seçenekleri denemedim.

İspanya'da kullandığım dıgı operatörüm de mevcut hattımı direkt ESIM'e çevirdi.

Şu an hat annemin üzerine seneye şubat'ta 18 oluyorum, tahahüt nisanda yenilenecek. Yasal olarak hattı üstüme alıp, aileme ihtiyaç duymadan müşteri hizmetleri ile direkt ben görüşebilir miyim? Malum 18 olmadığım için şu anlık e-Devlet'im yok, onay işi nasıl oluyor.

Hat sahibi olmadan hattı kendi üzerinize almanız mümkün değil. Hattı üzerinize alırsanız yeni hat alırmış gibi tüm vergileri ödersiniz ve tüm işlemleri yapabilirsiniz. Mevcut hattınızı eSIM’e çevirme seçeneği doğrudan internette bulunmayabilir ve mağazaya gitmeniz gerekebilir fakat internetten yeni abonelik yaparken ya da numara taşırken eSIM alabilirsiniz. e-Devlet seçeneğini kullanmazsanız kurye gelir. Banka hesabınızla da e-Devlet’e girebilirsiniz.

Hat sahibi olmadan hattı kendi üzerinize almanız mümkün değil. Hattı üzerinize alırsanız yeni hat alırmış gibi tüm vergileri ödersiniz ve tüm işlemleri yapabilirsiniz. Mevcut hattınızı eSIM’e çevirme seçeneği doğrudan internette bulunmayabilir ve mağazaya gitmeniz gerekebilir fakat internetten yeni abonelik yaparken ya da numara taşırken eSIM alabilirsiniz. e-Devlet seçeneğini kullanmazsanız kurye gelir. Banka hesabınızla da e-Devlet’e girebilirsiniz.
Yani yeni bir sim kart, yeni bir sözleşme talep edeceğim doğru mu anladım? Nisanda tahahhüt bitiyor zaten.

Eğer operatörünüzü değiştirmeyecekseniz yeni kart almanıza gerek yok. eSIM istiyorsanız onu almanız gerekecek. Diğer yandan, hat devir işlemi yaparsanız yeni hat alırmış gibi vergi ödüyorsunuz ve sözleşmeleri onaylıyorsunuz. Seneye muhtemelen 1000 lirayı geçer.

Bence yaygınlaşır aşırı bir patlama olacağını düşünmüyorum fakat kullanımda daha artış olacaktır.

Telefon kapalı olsa bile çalışıyor.
Nasıl yani?

Kaynak var mı yoksa sadece 'salladın' mı?'

eSİM kullanımı artacak. Fiziksel SİM kart almadan ya da eve gönderilmesini beklemeden hat hemen kullanılabilir. Bana göre en belirgin dezavantıjı telefon değişikliği yapıldığı zaman ortaya çıkıyor. Fiziksel SİM kartını bir telefonu diğer telefona hemen aktarabiliyorsun, eSİM'de öyle olmuyor. eSİM sadece bir başlangıç. Bir sonraki adımda iSİM (işlemci içine entegre edilmiş SİM kartı) kullanımına geçilecek.

Son düzenleme: