Gökçe

Çalışkan
Merhaba Corsair HX1000i marka 2015 veya 2016 üretimi PSU ile bilgisayarımı topladım fakat çok fazla kablo karmaşası oldu ve ekran kartına ek olarak ekran kartının kutusundaki kabloları takmam gerekti, bu yüzden ekran kartına giden kablolar fanlara çarpıyor. Kablolar üzerinde Type 3 yazıyor. Bu kabloları değiştirsem yeterli olur mu, yeni kablolar ile güvenli bir şekilde uyum sağlar mı? Yoksa direkt olarak yeni bir PSU almak daha mı iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Corsair HX1000i marka 2015 veya 2016 üretimi PSU ile bilgisayarımı topladım fakat çok fazla kablo karmaşası oldu ve ekran kartına ek olarak ekran kartının kutusundaki kabloları takmam gerekti, bu yüzden ekran kartına giden kablolar fanlara çarpıyor. Kablolar üzerinde Type 3 yazıyor. Bu kabloları değiştirsem yeterli olur mu, yeni kablolar ile güvenli bir şekilde uyum sağlar mı? Yoksa direkt olarak yeni bir PSU almak daha mı iyi olur?

Ekran kartınız nedir?

@Gökçe,

Eğer arada 12VHPWR - PCI-E dönüştürücü varsa, aradaki adaptöre gerek kalmadan doğrudan bağlantı sağlayan bu tarz bir kabloyu almanız lazım.

1761767250938.webp

Son düzenleme:
RTX 4080 var dönüştürücü onun kutusundan çıkan kabloyu ek yaparak bağladım.

O zaman dediğim gibi araya o tarz bir kablo almanız lazım dönüştürücüyü kullanmamak için. Bunu da cablemode gibi yerler özel olarak yapıyor. PCI-e Type 3 veya Type 4 to 12VHPWR/12x6 bulmanız lazım.