Benkogambit

Başarılı
İnternetten FreeDOS sistem ASUS TUF F16 laptop aldım, şu an elimde. İnternetten de Windows 11 (SL veya Pro mu alayım bilmiyorum) lisansı alacağım birazdan. Sorum şu, elimde temiz 32 GB bellek ile eski bilgisayardan ASUS'a nasıl Windows aktarabilirim? Eski bilgisayardaki Windows OEM'di.

Dipnot sorusu olarak da sorum şu, eski bilgisayarımda virüs olabilir de, temiz USB'ye geçmediğinden veya virüs olup olmadığından nasıl emin olabilirim? Acil yardıma ihtiyacım var, teşekkürler şimdiden.

@TANTUNICIK @mortem.dll hocalarım, bu alanda bilginiz var mı bilmiyorum ama etiketledim, bakalım.

@Ayhan Dönmez Hocam iyi geceler çoğu entry'de sizi görüyorum da bu konuda bir bilginiz var mıdır acaba? Mentledim sizi affınıza sığınıyorum.

Son düzenleme:
Hayır , windows kurulum dosyalarını flash belleğe atıp yeni bilgisayarda kurmaktan bahsediyorum. Herhangi bir kurtarmak istediğim belge dosya vb yok.
OEM Windows'lar anakarta gömülü olur. Bunu aktaramazsınız. Kurulum dosyasından kastınız da eğer niyetiniz yeni bir Windows kurmak ise bir flash belleğe ISO yazdırıp kurulum yapabilirsiniz.

OEM Windows'lar anakarta gömülü olur. Bunu aktaramazsınız. Kurulum dosyasından kastınız da eğer niyetiniz yeni bir Windows kurmak ise bir flash belleğe ISO yazdırıp kurulum yapabilirsiniz.
Hocam doğruluğunu bilmemekle beraber galiba microsoft'un sitesinde windows kurulum dosyaları hazır bir şekilde olduğuna dair bir bilgi gördüm. https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows11
Burdan Media Creation Kit indirmeyle ilgili bir şeydi galiba da tam bilmiyorum. OEM evet , internetten windows lisansı aldım yeni.

ISO dediğiniz muhabbet benim dediğim mi, değilse nasıldır anlatabilir misiniz?
Tekrardan sağolun hocam laptop için o arada :)

Lisans aktarılmaz ama sistem aktarılabilir. Öncelikle sistem eski dediniz, disk EFI olabilir; UEFI değilse çevirmeniz gerekebilir diski. Sonrasında virüs taraması için önyüklenebilir antivirüs WinPE ile taratılabilir. Sonrasında da disk partition, WinPE önyüklenebilir şekilde disk part açıp diski diğerine kalıp olarak bakarsanız yeni cihaza aktarılır. Eski laptop'taki diski çıkarıp harici aparat ile bağlayarak olabilir ya da kalıp olarak komple dosya olarak kaydedilip diğer cihaza aktarılabilir.

Harici disk kullanarak eski laptopun SSD'sini yeni cihaza klonlayabilirsin, klonlama ve imaj alma durumları var ama ne kadar başarılı bilmiyorum, şu durumu kesin yaşarsın, eski sistemin sürücüleri yüzünden BSoD yiyebilirsin, sistem boot ederse, yani taşıdığın Windows'u açarsa, hemen sürücüleri kaldırma imkanın var, verilerini harici diske yedekleyip teniz kurulum yapman daha mantıklı.

İnternetten FreeDOS sistem ASUS TUF F16 laptop aldım, şu an elimde. İnternetten de Windows 11 (SL veya Pro mu alayım bilmiyorum) lisansı alacağım birazdan. Sorum şu, elimde temiz 32 GB bellek ile eski bilgisayardan ASUS'a nasıl Windows aktarabilirim? Eski bilgisayardaki Windows OEM'di.

Dipnot sorusu olarak da sorum şu, eski bilgisayarımda virüs olabilir de, temiz USB'ye geçmediğinden veya virüs olup olmadığından nasıl emin olabilirim? Acil yardıma ihtiyacım var, teşekkürler şimdiden.

@TANTUNICIK @mortem.dll hocalarım, bu alanda bilginiz var mı bilmiyorum ama etiketledim, bakalım.

@Ayhan Dönmez hocam iyi geceler çoğu Entry'de sizi görüyorum da bu konuda bir bilginiz var mıdır acaba? Mentledim sizi affınıza sığınıyorum.

Ben anahtarı şöyle kullandım diyelim bilgisayar Windows 8 Home Single ile geldi. Bunu 8.1'e yükseltip daha sonra o anahtarı bir programla alıp o bilgisayara farklı sürüme yeni bilgisayara de anahtarı gireceğim sürüme ekleyip giriş yapmıştım. (Casper Nirvana model laptoptan Lenovo IdeaPad 1'de denedim. Yıl 2024'tü)