Sorun Windows lisansı ise, kullandığın Windows lisansı Retail key ise, Microsoft mail hesabına bağlayabilirsin, eski laptop da oturum kapatıp, yeni laptop da oturum açtığın zaman lisans taşınmış olur.

Eski sistemdeki Windows'u komple yeni sisteme geçirmek istiyor anladığım kadarıyla. O zaman eski diski söküp yenisine takın ama bunu da önermem. Sıfırdan format diski oluşturup Windows kurmanızı öneririm.

İnternetten FreeDOS sistem ASUS TUF F16 laptop aldım, şu an elimde. İnternetten de Windows 11 (SL veya Pro mu alayım bilmiyorum) lisansı alacağım birazdan. Sorum şu, elimde temiz 32 GB bellek ile eski bilgisayardan ASUS'a nasıl Windows aktarabilirim? Eski bilgisayardaki Windows OEM'di.

Dipnot sorusu olarak da sorum şu, eski bilgisayarımda virüs olabilir de, temiz USB'ye geçmediğinden veya virüs olup olmadığından nasıl emin olabilirim? Acil yardıma ihtiyacım var, teşekkürler şimdiden.

@TANTUNICIK @mortem.dll hocalarım, bu alanda bilginiz var mı bilmiyorum ama etiketledim, bakalım.

@Ayhan Dönmez hocam iyi geceler çoğu Entry'de sizi görüyorum da bu konuda bir bilginiz var mıdır acaba? Mentledim sizi affınıza sığınıyorum.

Klon alamazsın, çunku key ve sürücü farklı.
Pc ler farklı oldugu için, donanım kimliği eşleşmez key ve etkinleştirme hatası alırsın.
Her şartta freedos pc de 1 kereye mahsus manuel etkinleştirme ister.
Sanal:
Ama Windows'um ayarlı, programlarım kurulu sekilde dersen sanal makineda Windows kurarsın, ayarları yaparsın, programları kurar yedek alırsın.
PC yedek:
İleride sorun olursa vs içinde yeni PC de aynısını yapar suruculer, Update, etkinleştirme vsyapar, yedek alırsın.
Ya da;
Bu evrensel her pc kurulur.
ISO modlarsın Hive ile Windows reg ekler kişisellestirilmiş ayarları yapar, kullandığın programlarını ayarlı sekilde katılımsız yapar, kurulumda oto yukletirsin.
Çok geniş konu tam tamına ne istediği bilmiyorum ama bu yontemlerle yapabilinir.
Eski sistem wim alınarak suruculeri ve key klasor silinerek yapılabilinirmi (bilemiyorum ve denemedim).
Bunu tmctr ye sor. Mrrush, forjest, benusluu11, mahmutff7, parkurdan, delipedro06 (aklıma ilk gelenler).
Tam olarak ne olsun/olmasın belirtirsen daha iyi olur.

Son düzenleme: