nisaa
Üstün
- Makaleler
- 3
Selam, sadece YKS için videolar izleyip not almak için sıfırdan tablet ya da laptop alana kadar Dual boot yapıp, oyun, müzik vs. olmadan, kafamı dağıtmadan ders videolarını izlemek istiyorum. Ne önerirsiniz? Alpine Linux buldum fakat kurulumu çok zor geldi. Disklerimi yanlışlıkla silerim falan diye korktum, hazır hızlıca kurulum yapamıyordum vazgeçtim; Mint falan biliyorum ama hem çok yer kaplıyor hem de oyun kurmayı falan başarabilirim. (Linux asla kullanamam normalde) Benim için zor, sadece YouTube izleyecek başka hiçbir işe yaramayacak işletim sistemi arıyorum.
Düşük yer kaplaması, kullanması zor, eski, oyun falan oynatmayan bir işletim sistemi arıyorum. Kurulumu anlatsanız ya da Windows ve Mint gibi kolay olsa yeterli olur. Alpine Linux kurulumu bayağı korkutucuydu. Ana diskim silinsin istemiyorum, önemli dosyalarım var.
Düşük yer kaplaması, kullanması zor, eski, oyun falan oynatmayan bir işletim sistemi arıyorum. Kurulumu anlatsanız ya da Windows ve Mint gibi kolay olsa yeterli olur. Alpine Linux kurulumu bayağı korkutucuydu. Ana diskim silinsin istemiyorum, önemli dosyalarım var.
Dün akşam YKS için yeni laptop, tablet ya da işletim sistemi kurmak ders için nasıl kafa yorduysam, bu gece rüyamda diski bölmeye çalışırken RAT yiyordum. Virüs atan arkadaş; faremi, imleci falan kontrol edip dalga falan geçiyordu. Not defterinden bütün özelime giriyordu, çok korkutucuydu. Ben de Techolay'a telefonumdan konu açıyordum: "RAT yedim ne yapmalıyım? Format atmak istemiyorum çok önemli bilgilerim var" vs. diye, İnterneti kapatıp modemi söküyordum yine PC'mi kullanıyordu, çocuk gibi oynuyordu benimle. Benim PC'mi kapatıp kendisi kurcalıyordu. En sonunda USB takıp, o oynamazken hızlıca önemli şeyleri atayım dedim; onları da silmiş. Korkutucu bir rüyaydı. Neden anlattım hiçbir fikrim yok, zamanınızı çaldım özür dilerim.
Son düzenleyen: Moderatör: