Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet Burak

Çalışkan
Elimde eski bilgisayarımdan bir hard disk var buna yeni bilgisayarımda göz atmak istiyorum ama nasıl bağlayacağımı bilemedim. ChatGPT'ye sordum kalıcı olarak kullanmayacaksam IDE to USB dönüştürücü almam gerektiğini söyledi ama YouTube'da bununla ilgili bir videoda da bilgisayarın HDD için yeterli güç veremediğiyle ilgili birkaç şey gördüm. Tam olarak ne yapmalıyım?

Anakart: ASUS X570 F Gaming.

PSU Cooler Master'ın 650 wattlık bir PSU'su tam modeli bilmiyorum.
HDD'nin fotoğraflarını da aşağı koyuyorum.

IMG_2812.webp

IMG_2813.webp

Çözüm
Ama kalıcı olarak kullanmayacağım IDE to USB adaptör daha mantıklı değil mi ve güç konusunda sıkıntı yaşar mıyım?
Yaşama ihtimalin var. Gücü PSU'dan alırsın, IDE'yi de direkt USB'ye veya SATA'dan çeviren bir dönüştürücü alırsın. Adaptörler stabil güç veremiyorlar.

Böyle bir şey alabilirsin. Veriler önemliyse.

Eki Görüntüle 141124
Aynen bunun tersi lazım. Dişi IDE olacak.

Şu işini görür. SATA kablosu bağlayıp SATA to USB de yapabilirsin. Bende aynısı var çok kullanışlı. O aparatı direkt HDD'nin IDE'sine takıyorsun. USB'yi bilgisayara, gücü de PSU'dan alırsın tamamdır işte bu kadar basit.
Elimde eski bilgisayarımdan bir hard disk var buna yeni bilgisayarımda göz atmak istiyorum ama nasıl bağlayacağımı bilemedim. ChatGPT'ye sordum kalıcı olarak kullanmayacaksam IDE to USB dönüştürücü almam gerektiğini söyledi ama YouTube'da bununla ilgili bir videoda da bilgisayarın HDD için yeterli güç veremediğiyle ilgili birkaç şey gördüm. Tam olarak ne yapmalıyım?

Anakart: ASUS X570 F Gaming.

PSU Cooler Master'ın 650 wattlık bir PSU'su tam modeli bilmiyorum.
HDD'nin fotoğraflarını da aşağı koyuyorum.

Eki Görüntüle 141122

Eki Görüntüle 141123

22122021092956.webp

Veriler önemli değilse farklı bir şey mi almalıyım? Bir de içinde muhtemelen Windows 7 veya XP kurulu benim bilgisayarımda Windows 11 var sorun olur mu veya bağladıktan sonra nasıl kullanırım?

Ama kalıcı olarak kullanmayacağım IDE to USB adaptör daha mantıklı değil mi ve güç konusunda sıkıntı yaşar mıyım?
Yaşama ihtimalin var. Gücü PSU'dan alırsın, IDE'yi de direkt USB'ye veya SATA'dan çeviren bir dönüştürücü alırsın. Adaptörler stabil güç veremiyorlar.

Eki Görüntüle 141124
Aynen bunun tersi lazım. Dişi IDE olacak.

Şu işini görür. SATA kablosu bağlayıp SATA to USB de yapabilirsin. Bende aynısı var çok kullanışlı. O aparatı direkt HDD'nin IDE'sine takıyorsun. USB'yi bilgisayara, gücü de PSU'dan alırsın tamamdır işte bu kadar basit.

Dosya Ekleri

• 1744805053764.webp
    1744805053764.webp
    2,7 KB · Görüntüleme: 81
Çözüm