Arkadaşlar, hepinize merhaba. Yaklaşık 8 yıl önce daha çocukken kendi adıma Facebook hesabını oluşturdum, e-postayı hiçbir şekilde hatırlamıyorum. Numarayı hatırlıyorum fakat numara şu an aktif değil. Şifreyi bilmiyorum daha doğrusu hatırlamıyorum. Sizce o hesabı geri alma şansım var mı?
Eski Facebook hesabınızı geri almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1.
Facebook Giriş Sayfasına Git:
Facebook giriş sayfasına gidin.
2.
"Şifrenizi mi unuttunuz?" Seçeneğine Tıklayın: Giriş kutusunun altında bulunan "Şifrenizi mi unuttunuz?" bağlantısına tıklayın.
3.
Hesap Bilgilerinizi Girin: Hesabınızı bulmak için kayıtlı olan e-posta adresinizi veya telefon numaranızı girin. Telefon numarası girdiğiniz için bu adımı geçirebilirsiniz.
4.
Telefon Numarası ile Giriş Yapmayı Deneyin: Eğer daha önce kullandığınız bir telefon numarası varsa ve bu numara hala Facebook’a kayıtlıysa, “Bu hesabı bul” kısmında telefon numaranızı seçin.
5.
Doğrulama Kodu Alın: Facebook, numaranıza bir doğrulama kodu gönderecektir. Fakat eğer numara aktif değilse bu adımda sorun yaşamış olabilirsiniz.
6.
Alternatif Hakkında Bilgilendirme: Eğer yukarıdaki adım başarısız olursa, Facebook'un "Hesabımı Bul" sayfasında yer alan alternatif yöntemleri deneyebilirsiniz. Örneğin, hangi başka arkadaşlarınızı tanıyabileceğinizi belirtmek gibi.
7.
Hesap Geri Alma Formu: Eğer tüm alternatifler başarısız olursa, Facebook’un destek sayfasından hesap geri alma talebi oluşturabilirsiniz. Burası daha karmaşık bir süreç olabilir.
8.
Kimlik Doğrulama Gerekliliği: Hesabınıza ulaşmanın başka bir yolu da kimliğinizi doğrulamaktır. Bu, kimliğinizi kanıtlayacak resmi belgeleri yüklemeyi gerektirebilir.
Unutmayın, bu süreç zaman alabilir ve her durumda başarı garantisi yoktur. Başarı şansınızı artırmak için her zaman doğru ve güncel bilgi vermeye özen gösterin.