Gençler herkese selam. Geçen yıl nostalji amaçlı bir eski laptop almıştım. Ayrıca eski HP laptopların kronik sorunlu olduğunu da sonradan öğrenmiştim. Buna SSD takınca ısınması az da olsa azalmıştı. HWMonitor'den baktığımda ise bir tek işlemci yüksek sıcaklıklara çıkıyordu. SSD ise gayet normaldi. Ayrıca o laptopun orijinal hard diskini başka bir cihaza takınca o cihaz da bu laptop gibi ısınmaya başlamıştı. Bu arada model Pavilion DV6. bu modeller kronik sorunlu diye biliyorum ama belki yine bir çözüm çıkar. Görüşlerinizi alalım. Gerçi 2008 civarından kalma bir cihazla kimse uğraşmak istemez ama ne yapalım yapacak bir şey de yok 
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 30 Ocak 2025
- Makaleler
- 14
Bu modeli çok iyi biliyorum. Söküp de geri toplayamama ihtimaliniz var. Hayatımda söktüğüm en sinir bozucu model.
Ne zaman kendisi ile karşılaşsam meslekten soğutuyor.
Ben size direkt sorunu söyleyeyim. Bu cihazların işlemcisi çok ısınıyor. Macunu zaten kurumuştur. Çok temiz kullanılmış ise bir ihtimal toz toplamamıştır ama yüzde 90 ihtimalle macunu kurudu.
Sökmenizi de hiç önermiyorum. Çünkü muhtemelen geri toplamakta aşırı zorluk çekecek veya toplayamayacaksınız.
Bazı şeylerin son kullanma tarihinin dolduğunu kabul etmek gerek. Eğer sıcak hâliyle kendini kullandırıyor ise böyle devam etmenizi öneririm.
Ben size direkt sorunu söyleyeyim. Bu cihazların işlemcisi çok ısınıyor. Macunu zaten kurumuştur. Çok temiz kullanılmış ise bir ihtimal toz toplamamıştır ama yüzde 90 ihtimalle macunu kurudu.
Sökmenizi de hiç önermiyorum. Çünkü muhtemelen geri toplamakta aşırı zorluk çekecek veya toplayamayacaksınız.
Bazı şeylerin son kullanma tarihinin dolduğunu kabul etmek gerek. Eğer sıcak hâliyle kendini kullandırıyor ise böyle devam etmenizi öneririm.
Yeniledik hocam ama aynı bir şey değişmedi
Bu modeli çok iyi biliyorum. Söküp de geri toplayamama ihtimaliniz var. Hayatımda söktüğüm en sinir bozucu model.
Hocam ısınması dert değil benim için ama patlarsa diye korkuyorum yani öyle.
Görsellerden baktım da nostalji histerim kabardı. Windows 7 falansa tadından yenmez bende de olsa keşke. Ben o furyayı Windows 8 laptopum ile kaçırdım hiçte sevmem Windows 8'i. Tabii derdi de ona göre çok olacak.Gençler herkese selam. Geçen yıl nostalji amaçlı bir eski laptop almıştım. Ayrıca eski HP laptopların kronik sorunlu olduğunu da sonradan öğrenmiştim. Buna SSD takınca ısınması az da olsa azalmıştı. HWMonitor'den baktığımda ise bir tek işlemci yüksek sıcaklıklara çıkıyordu. SSD ise gayet normaldi. Ayrıca o laptopun orijinal hard diskini başka bir cihaza takınca o cihaz da bu laptop gibi ısınmaya başlamıştı. Bu arada model Pavilion DV6. bu modeller kronik sorunlu diye biliyorum ama belki yine bir çözüm çıkar. Görüşlerinizi alalım. Gerçi 2008 civarından kalma bir cihazla kimse uğraşmak istemez ama ne yapalım yapacak bir şey de yok![]()
Görsellerden baktım da nostalji histerim kabardı. Windows 7 falansa tadından yenmez bende de olsa keşke. Ben o furyayı Windows 8 laptopum ile kaçırdım hiç de sevmem Windows 8'i. Tabii derdi de ona göre çok olacak.
Hocam vallahi eski laptoplar güzeldi ya şimdikiler çok hissiz tasarım açısından. İşletim sistemi arayüzleri de keza öyle. Her şeyi mahvettiler ya. 2007-2013 arası laptoplar cidden ilgimi çeker. Isınma derdi çekmek istemiyorsan en güzeli masaüstü toplamak. Tabii her yerde taşımak istiyorum demiyorsan.
- Makaleler
- 14
Nasıl bir patlamadan bahsediyoruz? Bozulursa bence üzülmeyin bile.Hocam ısınması dert değil benim için ama patlarsa diye korkuyorum yani öyle.
Nasıl bir patlamadan bahsediyoruz? Bozulursa bence üzülmeyin bile.
Adaptörün patlaması gibi hocam. Sonra cihaz bozulur falan filan. Bu arada bu HP laptop'un orijinal hard diskini taktığım cihaz da emachines E725'ti. Yani sıcaklıkları normal tabii ama niyeyse adaptörü bayağı ısınıyordu o hard diski taktıktan sonra. Eskiden o kadar ısınmıyordu.
- Makaleler
- 14
Adaptörün içerisine C4 yerleştirmediyseniz patlamasını beklemeyin. Bir adaptörün yapabileceği en ama en kötü şey, şalter attırıp cihaza zarar vermek olur. Bu da çok nadir olur.Adaptörün patlaması gibi hocam. Sonra cihaz bozulur falan filan. Bu arada bu HP laptop'un orijinal hard diskini taktığım cihaz da emachines E725'ti. Yani sıcaklıkları normal tabii ama niyeyse adaptörü bayağı ısınıyordu o hard diski taktıktan sonra. Eskiden o kadar ısınmıyordu.
Her şeyi inceltiyorlar artık, laptopların ekran çerçeveleri bile telefonlar gibi yıl geçtikçe inceliyor. Bakarız, kağıt gibi cihazları kaydırdığımız dönemler çokta uzak değil hocam. Ondan tasarımları da sadeleşti ama niyeyse en azından kendi adıma konuşuyorum abilerimizden ablalarımızdan gördüğümüzde onların elinde bunları bizde olmayınca canımız çekmiş.Hocam vallahi eski laptoplar güzeldi ya şimdikiler çok hissiz tasarım açısından. İşletim sistemi arayüzleri de keza öyle. Her şeyi mahvettiler ya. 2007-2013 arası laptoplar cidden ilgimi çeker. Isınma derdi çekmek istemiyorsan en güzeli masaüstü toplamak. Tabii her yerde taşımak istiyorum demiyorsan.
Yalnız iyi duygu sömürüsü yaptım biraz daha zorlarsam dilenci olacağım. Sanki eski cihazlar çok pahalı da.