Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her şeyi betiğe bağlayarak otomatikleştirdim. Lisansladıktan sonra paylaşacağız.
Sizden bahsetmedim hocam. Siz ayarları güzel bir şekilde açıklamışsınız. Bazı custom windows yapan gruplar falan çok bahsetmiyor. Ondan dolayı hata alındığı zaman sebebini anlamak çok zor oluyor. Windows 11 ile her şey birbirine o kadar bağlı ki bir servisi kapatsan alakasız başka bir servis hata vermeye başlıyor.

Microsoft Edge ve OneDrive'ı neden kaldırmıyoruz:

Microsoft Edge kaldırılınca Windows Update bozulabiliyor. Bunu Microsoft daha önce yaptı. Microsoft Edge'yi de hem bu yüzden kaldırmadık hem de Google Chrome yerine tercih eden var. Google ürünü 3. parti olarak da değerlendirilebilir. Aksine, Microsoft Edge'yi güncelleyip başlangıçtaki bazı can sıkıcı sorularını erkenden cevapladık.

Ayrıca Patcher yayınlamayı düşünüyoruz ki, kullanıcı verileri etkilenebileceğinden dolayı OneDrive kaldıracak kod yazmadık. Kullanıcı, OneDrive'ı kaldırırsa zaten bir daha rahatsız etmiyor.

Fare imlecinde dokunmamıza gerek yok. Her kullanıcı böyle bir özelleştirmeyi sevmeyebilir.

Yazı tipleri konusunda yanıldınız: Righteous, Russo One, ViGA-teteosnet fontları eklendi. (OFL lisans)

Önceki WinLove sürümüde Web klasöründen değişiklik yapılmıştı. Ancak bu da sfc /scannow komutunun sistemdeki dosyayı doğrulamaması ve hasarlı görmesine neden oluyordu. Bu yüzden iki seçeneğimiz vardı. OEM gibi eklemek veya tema eklemek. Temayı tercih ettik.

İşte bu yüzden 26H1 sürümünde boyutun düşeceğini öngörüyoruz. WinSXS temizliği de maalesef ISO boyutunu pek düşüremedi.

Önceki sürümlerde imageres.dll dosyasında bazı simgeleri düzenlemiştik. Ancak bu da sfc /scannow komutunu olumsuz tetikledi. Ayrıca ilk WinLove'u denediğimiz zamanlarda bu dosyayı değiştiren Windows güncellemesi gelmesi de bizi bundan vazgeçirdi.

İlk konuyu tekrar gözden geçirin. Bu şekilde cümle kurduğunuz zaman pek üstünde durulmamış gibi gözüküyor.

Microsoft'a ait olan SYSPREP, DISM, OSCDIMG ve kendi yazdığımız temizleme aracı dışında hiçbir araç kullanılmamıştır.

🙏

Bu arada Wi-Fi sürücüleri de bizim için hassas noktadır.

"Kısaca; sistem, güncellemeler ve biraz görselleştirme içeren ortalama 11 GB boyutunda bir ISO ile uğraşılmış." Aslında düşündüğünüzün tam tersini kastetmiştim hocam, 11 GB benim için 2 ISO yapar.

"WinSXS temizliği de maalesef ISO boyutunu pek düşüremedi." Defender ve Update kaldırılmamışsa WinSXS temizliği yapmak bence mantıklı değil. Sorunlara yol açabilir, ki açar.

"Önceki WinLove sürümüde Web klasöründen değişiklik yapılmıştı. Ancak bu da SFC /scannow komutunun sistemdeki dosyayı doğrulamaması ve hasarlı görmesine neden oluyordu. Bu yüzden iki seçeneğimiz vardı. OEM gibi eklemek veya tema eklemek. Temayı tercih ettik. Önceki sürümlerde imageres.dll dosyasında bazı simgeleri düzenlemiştik. Ancak bu da SFC /scannow komutunu olumsuz tetikledi. Ayrıca ilk WinLove'u denediğimiz zamanlarda bu dosyayı değiştiren Windows güncellemesi gelmesi de bizi bundan vazgeçirdi."

25H2 5470 MSDN paylaşılınca NTLite üzerinde 24H2 XML ile modlama yaparken ben de sorun yaşamıştım (24H2 Resources klasörü kullanıyordum). Kaynak klasörlerdeki C:\Windows\Resources\Themes\aero\Shell\NormalColor/shellstyle.dll ve C:\Windows\Resources\Themes\aero\Shell\NormalColor/en-US yollarını 25H2 orijinal dosyalarını kullanarak aşmıştım. Hizmetler kısmını biraz genişletmiştim (57 ayardan 50 civarına düşmüştüm).

SFC /scannow ile Web ve ikon dosyaları kafamda soru işareti oluşturdu. imageres.dll dosyasında sorun olacağını zannetmem; C:\Users\Default\AppData\Local\Microsoft\Windows\WinX gruplarında veya Shell32'deki sistem ikonlarında belki sorun olabilir. (Bu konuları yazarken TNCTR'den "delipetro_06" geliyor aklıma nedense, bu konularda pimpiriklidir.) Font konusunu boyut olarak söyledim hocam, isteseniz 80 MB civarına düşürebilirdiniz.

Edge ve OneDrive'ı UUP indirme aşamasında TXT ve INI dosyaları ile baştan kaldırıyorum (en temiz kaldırma ISO modundadır, bilirsin zaten). 24H2 güncellemelerinde bugüne kadar sorun yaşamadım. 25H2 sürümünde şu dinamik güncellemeler bitsin, test edebilelim. İyi söyleşi oldu, uzun zamandır forumlarda böyle bilgi paylaşımı pek göremiyorum (belki bana öyle geliyordur). Kolay gelsin, başarılar.

Hocam ben bilerek Custom ISO kullanmıyorum. Güvenlik ve hata sorunları yüzünden. Bence en iyisi temiz kurulum üzerine hafif debloat.

Hiçbir şey bilmeyenler, Custom ISO indireceklerse güvenilir kaynaklar haricinde indirmesinler, ki bu birinci kuraldır. ISO'yu NTLite, MSMG veya DISM++ ile açıp kontrol etmeliler: Kullanıcılar kısmı ortak ve default olmalı. Windows Temp temiz olmalı. Program Files ve x86 klasörlerinde harici dosya bulunmamalı. C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs ve Startup klasörleri temiz olmalı. En basitinden bunları yapsınlar. Açıklaması olmayanlardan ise özellikle uzak dursunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Kısaca; sistem, güncellemeler ve biraz görselleştirme içeren ortalama 11 GB boyutunda bir ISO ile uğraşılmış." Aslında düşündüğünüzün tam tersini kastetmiştim hocam, 11 GB benim için 2 ISO yapar.

"WinSXS temizliği de maalesef ISO boyutunu pek düşüremedi." Defender ve Update kaldırılmamışsa WinSXS temizliği yapmak bence mantıklı değil. Sorunlara yol açabilir, ki açar.

25H2 5470 MSDN paylaşılınca NTLite üzerinde 24H2 XML ile modlama yaparken ben de sorun yaşamıştım (24H2 Resources klasörü kullanıyordum). Kaynak klasörlerdeki C:\Windows\Resources\Themes\aero\Shell\NormalColor/shellstyle.dll ve C:\Windows\Resources\Themes\aero\Shell\NormalColor/en-US yollarını 25H2 orijinal dosyalarını kullanarak aşmıştım. Hizmetler kısmını biraz genişletmiştim (57 ayardan 50 civarına düşmüştüm).

SFC /scannow ile Web ve ikon dosyaları kafamda soru işareti oluşturdu. imageres.dll dosyasında sorun olacağını zannetmem; C:\Users\Default\AppData\Local\Microsoft\Windows\WinX gruplarında veya Shell32'deki sistem ikonlarında belki sorun olabilir. (Bu konuları yazarken TNCTR'den "delipetro_06" geliyor aklıma nedense, bu konularda pimpiriklidir.) Font konusunu boyut olarak söyledim hocam, isteseniz 80 MB civarına düşürebilirdiniz.

Edge ve OneDrive'ı UUP indirme aşamasında TXT ve INI dosyaları ile baştan kaldırıyorum (en temiz kaldırma ISO modundadır, bilirsin zaten). 24H2 güncellemelerinde bugüne kadar sorun yaşamadım. 25H2 sürümünde şu dinamik güncellemeler bitsin, test edebilelim. İyi söyleşi oldu, uzun zamandır forumlarda böyle bilgi paylaşımı pek göremiyorum (belki bana öyle geliyordur). Kolay gelsin, başarılar.

Hiçbir şey bilmeyenler, Custom ISO indireceklerse güvenilir kaynaklar haricinde indirmesinler, ki bu birinci kuraldır. ISO'yu NTLite, MSMG veya DISM++ ile açıp kontrol etmeliler: Kullanıcılar kısmı ortak ve default olmalı. Windows Temp temiz olmalı. Program Files ve x86 klasörlerinde harici dosya bulunmamalı. C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs ve Startup klasörleri temiz olmalı. En basitinden bunları yapsınlar. Açıklaması olmayanlardan ise özellikle uzak dursunlar.
Hocam bilgim var ama psikolojilik olarak içim rahat etmiyor bir türlü ondan dolayı orijinal kullanıyorum genelde.

Yanlış. WinSXS temizliği zaten Microsoft'un DISM aracı ile yapılır ve tamamen güvenlidir. (Güncellemeleri kaldırılmaz hâle getirir.) Ayrıca Defender ve Update kaldırmak, Microsoft politikalarını takip etmekten de çıkar, Windows'u da güvenilmez hâle getirir.

SFC /scannow ile Web ve ikon dosyaları kafamda soru işareti oluşturdu. imageres.dll dosyasında sorun olacağını zannetmem;
Dosyada sorun olduğu anlamına gelmiyor zaten. Sadece doğrulamadan geçemiyor. Muhtemelen hash doğrulaması var.

ISO'yu NTLite, MSMG veya DISM++ ile açıp kontrol etmeliler: Kullanıcılar kısmı ortak ve default olmalı. Windows Temp temiz olmalı. Program Files ve x86 klasörlerinde harici dosya bulunmamalı. C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs ve Startup klasörleri temiz olmalı. En basitinden bunları yapsınlar. Açıklaması olmayanlardan ise özellikle uzak dursunlar.
Temizleme aracımız zaten bunu yapıyor.

Hocam bilgim var ama psikolojilik olarak içim rahat etmiyor bir türlü ondan dolayı orijinal kullanıyorum genelde.

En güzeli, kendinize göre hazırlayıp kullanmaktır. Çünkü Custom ISO'lar genellikle kırpılmıştır ve sürümün ilk MSDN ISO'larından yapılır. Herkesin zevkine ve kullanımına göre bir ISO yoktur.

Yanlış. WinSXS temizliği zaten Microsoft'un DISM aracı ile yapılır ve tamamen güvenlidir. (Güncellemeleri kaldırılmaz hâle getirir.) Ayrıca Defender ve Update kaldırmak, Microsoft politikalarını takip etmekten de çıkar, Windows'u da güvenilmez hâle getirir.

Dosyada sorun olduğu anlamına gelmiyor zaten. Sadece doğrulamadan geçemiyor. Muhtemelen hash doğrulaması var.

Modlama yapıyorsun, normaldir.

Boyut durumu sorun degilse, Update+Defender aktifse winsxs dokunma gerek yok. Sahsi gorusum. (bahsettigim install.wim ve boot. Wim hard temizlik)

Genel olarak soyledim hocam.

Bu proje Windows güncellemelerini destekliyor mu?

Peki hocam, güncellemelerden sonra yapılan değişiklikler bozulmuyor mu?
Bozulmuyor. :cool: Windows tarafından yayınlanan makalelere uyduk. Sadece varsayılan duvar kağıdı bozuluyordu. O yüzden OEM gibi davranıp varsayılan temayı değiştirdik. Ayrıca kendim de herhangi bir Microsoft servisinin kalıcı bozulduğu bir sistemi kullanmam.

Bozulmuyor. :cool: Windows tarafından yayınlanan makalelere uyduk. Sadece varsayılan duvar kağıdı bozuluyordu. O yüzden OEM gibi davranıp varsayılan temayı değiştirdik. Ayrıca kendim de herhangi bir Microsoft servisinin kalıcı bozulduğu bir sistemi kullanmam.
AtlasOS gibi Custom OS'lar görmüştüm. Objektif olarak onlardan iyi midir sorayım size? :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.