Merhaba. i5 3. nesil bir laptopum var. Sadece ders çalıştığım için sıkıntı olmuyor eski olması ama bataryası bitmiş sadece prizde çalışıyor ve o yüzden zorlanıyorum. Bugün bilgisayarcıya gittim bataryasını değiştirmek için ve bilgisayarcı 1000 TL bataryası ve şu an elimde yok 1-2 güne gelir ama bence bunun için 1000 TL çok biraz daha biriktirip yeni bir laptop alman daha iyi olur diyor. İki sene kullanacağım üniversiteye geçerken değiştireceğim yani. Sizce ne yapmalıyım 1000 TL vermeye değer mi bataryasına? Yoksa ucuzundan sadece ders için 7-8 bin TL'ye yeni bir laptop mu almalıyım?
Detaylar
Kim cevapladı?Mümkünse laptop al. Ama bütçe az ise al.Merhaba. i5 3. nesil bir laptopum var. Sadece ders çalıştığım için sıkıntı olmuyor eski olması ama bataryası bitmiş sadece prizde çalışıyor ve o yüzden zorlanıyorum. Bugün bilgisayarcıya gittim bataryasını değiştirmek için ve bilgisayarcı 1000 TL bataryası ve şu an elimde yok 1-2 güne gelir ama bence bunun için 1000 TL çok biraz daha biriktirip yeni bir laptop alman daha iyi olur diyor. İki sene kullanacağım üniversiteye geçerken değiştireceğim yani. Sizce ne yapmalıyım 1000 TL vermeye değer mi bataryasına? Yoksa ucuzundan sadece ders için 7-8 bin TL'ye yeni bir laptop mu almalıyım?
baysigma
Uzman
Bence üstüne koy yeni bilgisayar al derim.
Hocam bunu satsam 4-5 bin daha koymam gerek. Birikmiş param var ancak ya aldığım laptopu satamazsam ondan korkuyorum biraz. Şu an 30.000 civarı birikmiş param var üniversiteye geçene kadar biriktirip hepsiyle iyi bir laptop almayı planlıyorum şu an alırsam bütçemden gidecek. Ama ne yalan söyleyeyim sıkıldım artık şu anki laptoptan çok eski kasası falan çok kalın.
30K varsa o zaman eziyet çekmeye gerek yok hocam. Gidin alın. 3. Nesil mi kaldı artık?Hocam bunu satsam 4-5 bin daha koymam gerek. Birikmiş param var ancak ya aldığım laptopu satamazsam ondan korkuyorum biraz. Şu an 30.000 civarı birikmiş param var üniversiteye geçene kadar biriktirip hepsiyle iyi bir laptop almayı planlıyorum şu an alırsam bütçemden gidecek. Ama ne yalan söyleyeyim sıkıldım artık şu anki laptoptan çok eski kasası falan çok kalın.
Hocam eski bir şeye yatırım yapmanın bir mantığı yok. Elinden çıkar o laptopu adamakıllı güncel bir şey al.
Peki şu anki işlemcim i5 3210M. Celeron'lu bir laptop alsam daha mı iyi olur yoksa şu anki işlemcim daha mı iyidir.
30k varsa o zaman eziyet çekmeye gerek yok hocam. Gidin alın. 3. nesil mi kaldı artık?
Hocam şimdi iyi bir şey alırsam kendimi oyuna kaptırırım diye korkuyorum. O yüzden oyun oynatmayacak bir şey lazım bana sadece ders çalışacagim.
Siz bilirsiniz.Peki şu anki işlemcim i5 3210M. Celeron'lu bir laptop alsam daha mı iyi olur yoksa şu anki işlemcim daha mı iyidir.
Hocam şimdi iyi bir şey alırsam kendimi oyuna kaptırırım diye korkuyorum. O yüzden oyun oynatmayacak bir şey lazım bana sadece ders çalışacagim.
İ5 ayarında GPU içermeyen bir sistem al, istesen de yeni oyunları oynamaktan keyif alamazsın.
Peki şu anki işlemcim i5 3210M. Celeron'lu bir laptop alsam daha mı iyi olur yoksa şu anki işlemcim daha mı iyidir.
i5 ayarında GPU içermeyen bir sistem al, istesen de yeni oyunları oynamaktan keyif alamazsın.
Önerdiğiniz bir tane var mı hocam? Olabildiğince ucuz olmalı 8 bin civarı vermek istiyorum en fazla. Bir de satarken sorun olmayacak bir şey olsun mümkünse.