Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 6 Temmuz 2025
- Makaleler
- 1
Windows 10 bile zor kurursun. MX Linux dene.
yusufumm07
Üstün
Windows 11 kurma buna 10 LTSC kurabilirsin.
- Makaleler
- 1
2008 yılından kalma işlemciye modern Windows kursanız bile kötü bir deneyim verecektir.
Eski Windows sürümlerini kurmak ise artık desteklenmediği ve güvenlik güncelleştirmeleri almadığı için ciddi bir güvenlik riski doğuracaktır.
Bu durumda tek çözüm hafif, az sistem kaynağı kullanan ve güncel Linux dağıtımlarından birini kurmak gibi duruyor.
Eski Windows sürümlerini kurmak ise artık desteklenmediği ve güvenlik güncelleştirmeleri almadığı için ciddi bir güvenlik riski doğuracaktır.
Bu durumda tek çözüm hafif, az sistem kaynağı kullanan ve güncel Linux dağıtımlarından birini kurmak gibi duruyor.
Rufus çoğu engeli bypass ediyor, lakin önermem. Işkence gibi gelir. Hafif bir Linux dağıtımı, Mint veya MX kurabilirsiniz.
Th3RealKayseriLee
Yetkin
Windows 10 Enterprice LTSC olabilir. 11 SSE4.2 ve bir çok şeyde cihazı çok fena zora sokar.
Fedora (Fedora en sevdiğim dağıtım olduğu için önerdim) gibi bir Linux dağıtımı kurmak çok daha mantıklı olur. Eğer mutlaka Windows kullanmak istiyorsanız, Tiny10 gibi optimize edilmiş özel sürümleri tercih edebilirsiniz ancak önerim Linux kurmanız yönünde.Merhaba. Elimde kardeşimin bir laptopu var, buna bypassla orijinal Windows 11 Home kurulur mu?
- ASUS laptop.
- i7 1.nesil
- Ekran kartı yok.
- 8 GB DDR3 RAM.
- 256 GB SSS.
Düzenleme: Tiny11'de denenebilir ancak daha önce kullanmadığım için nasıl performans verir bilemiyorum.
Evet kurulur.Merhaba. Elimde kardeşimin bir laptopu var, buna bypassla orijinal Windows 11 Home kurulur mu?
- ASUS laptop.
- i7 1.nesil
- Ekran kartı yok.
- 8 GB DDR3 RAM.
- 256 GB SSS.
Kasma da yaşayacağını hiç düşünmüyorum ama ram yetersiz gelebilir çoğu durumda.
Yeni konular
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Rehber Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi Tercih Edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-