Eski Minecraft vs günümüz Minecraft

Neden güzel olmadığını belirtirsen daha iyi olur, mesela benim yeni sürümler hakkında beğenmediğim tek şey daha iyi yeniliklerin gelebileceği.

Mağara güncellemesinden beri yenilik göremedim veya eskisi kadar ilgimi çekmiyor :D 1.12.2'yi sevmemin nedeni mod çeşitliliği ve benim için özel bir yeri var.

Selam, Minecraft oyuncuları için bir soruyla geldim.:çamağacı:

Son yıllarda MC topluluklarını takip eden varsa bir yeni bir akım oluşmaya başladı, bazı oyuncular (sayısı azımsanmayacak derecede) eski Minecraft'ın daha iyi olduğunu ve daha sandbox bir oyun olduğunu söylüyorlar. Günümüz sürümlerinin daha detaylı, belirli bir yola iten sandbox özgürlüğünün dışına çıkan bir yapısı olduğunu düşünüyorlar.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce eski sürüm Minecraft oynaması daha özgür, rahat bir oyun muydu? Yoksa nostaljinin bu konuda etkili olduğunu ve bu tip objektif tabanlı yeniliklerin iyi mi olduğunu düşünüyorsunuz?

Eki Görüntüle 154292

Benim fikrim;

Eski Minecraft bana kalırsa gerçekten daha sandbox hissettiren bir oyundu, özgürlüğü oyunun temasına daha uyumluydu. Ama yeni sürümlerin getirdiği obje tabanlı yenilikleri de seviyorum, hem amaç hem de özgürlüğü aynı anda kullanmak benim hoşuma gidiyor. Minecraft'ı 1.1 sürümünden beri oynayan birisi olarak söyleyebilirim ki eski sürüm hayranlığının dayanıklı noktaları olsa da nostaljinin de çok büyük etkisi olduğuna eminim, güzel günlerdi. :)
1.3 - 1.9 arası oynadım. 1.16 güncellemesi ile geri döndüm. Eski Minecraft'ın güzel tarafları vardı evet ancak günümüzde çok daha iyi durumda. İnsanların işe nostaljiyi kattığını düşünüyorum. O eski nether ne leş bir şeydi, insanın gözünü ağrıtıyordu.

O eski nether ne leş bir şeydi, insanın gözünü ağrıtıyordu.

Evet eski nether cidden dümdüz bir yerdi. Ama o dönem nedense öyle hissettirmiyordu, hatta mağaralardan da şikayetçi değildik ama mağara ve nether güncellemeleri gösterdi ki aslında iyi değillermiş.

Ben de şuan ki Minecraft'ın çok daha iyi olduğunu düşünüyordum, ama eskinin kötü olduğunu değil, fakat eskiden güzel olduğunu da kabul ediyorum.

Benim için 1.8.9 ile 1.16.5 sürümleri daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ondan sonra oyun yavaş yavaş PVP/RPG gibi türe döndü Warden vs. geldikten sonra. Ama güzel bir End güncellemesi gelse daha iyi olurdu.

Şu an 19 yaşındayım. Prime zamanına azıcıkta olsa denk geldim. 1.7.7 ve 1.8.8 çok seviliyordu o zamanlar. Şimdi tabii en son sürüm ne ise o. Keşke prime zamanlarını şu an ki aklımla yaşayabilseydim.

Eskiden hayatımız daha güzel olduğundan eskiyle bağlantılı her şeyi iyi ve güzel görüyoruz. Minecraft örneğinden gidecek olursak eğer eski Minecraft'ın ayrı bir tadı olduğunu hissediyorum. Ana doku paketinden midir yoksa bu dediğim durumdan mıdır bilinmez.

Onun dışında yeni Minecraft tabii ki. Eskiden yaratıcı oynayan adam şu anda çok daha fazla yapı olanağına sahip. Eskiden bloklar çok sınırlıydı artık çokça fikir çokça blok var.

Beta 1.7.3'den beri oynayan biri olarak oyunun geldiği yerden memnunum fakat yolda bir çok potansiyelin de çöpe atıldığını söylemeden geçemiyorum maalesef. Daha güzel güncellemeler yapılabilirdi, daha çok içerik gelebilirdi. Bazı sınırların dışına çıkmak istemediklerini anlayabiliyorum fakat bu şekilde de neredeyse hiçbir ilerleme kaydedemiyorlar. Oyun birkaç sene öncekinden çok da farklı hissettirmiyor. YouTube çok çok önceden Minecraft çöplüğüne döndü, bunun oyunla değil bizzat içerik üreticileriyle alakası var bence. Şu sıralar oynadığımda mod paketlerini oynuyorum, oyunun kendisi vanilla haliyle artık benim için çok basit kalıyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt