Bruhistan 1

Başarılı
Evde kullanılamayan 2010'dan kalma 2 GB RAM'li, Intel i3 işlemcili bir Samsung laptop buldum. Modeli galiba R440 gibi bir şeydi, bununla ne yapabilirim? Aklımda overclock yapma fikri var ama onun hakkında da çok bilgim yok.

Evde kullanılamayan 2010'dan kalma 2 GB RAM'li, Intel i3 işlemcili bir Samsung laptop buldum. Modeli galiba R440 gibi bir şeydi, bununla ne yapabilirim? Aklımda overclock yapma fikri var ama onun hakkında da çok bilgim yok.
Deney tahtası, kurcala gitsin.

Overclock yapabileceğinden emin değilim çünkü R440, 2010 yıllarından kalma bir seri. Bu modelin mobil CPU'ları kilitli çarpana sahip olmalı. BIOS'u da çok bir şey sunmuyor.

Linux kur, kurcala. Windows sürümlerini test et. Eski oyunları dene. Donanım tahtası yap, içini aç-sök-öğren. Ekstra çok da yapılacak bir şey yok gibi.

Deney tahtası, kurcala gitsin.

Overclock yapabileceğinden emin değilim çünkü R440, 2010 yıllarından kalma bir seri. Bu modelin mobil CPU'ları kilitli çarpana sahip olmalı. BIOS'u da çok bir şey sunmuyor.

Linux kur, kurcala. Windows sürümlerini test et. Eski oyunları dene. Donanım tahtası yap, içini aç-sök-öğren. Ekstra çok da yapılacak bir şey yok gibi.
Hangi Linux dağıtımı önerirsiniz? Linux Mint veya Ubuntu kurmayı düşünüyorum, Windows 7 Starter Pack var içinde ama o da kasıyor. Tarayıcısı bile hiçbir yere girmiyor. Internet Explorer var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi Linux dağıtımı önerirsiniz? Linux Mint veya Ubuntu kurmayı düşünüyorum, Windows 7 Starter Pack var içinde ama o da kasıyor. Tarayıcısı bile hiçbir yere girmiyor. Internet Explorer var.
Bodhi Linux olabilir. Benim eskiden 2 GB RAM'li bir bilgisayarım vardı ve Bodhi akıcı çalışıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi Linux dağıtımı önerirsiniz? Linux mint veya Ubuntu kurmayı düşünüyorum, Windows 7 Starter Pack var içinde ama o da kasıyor. Tarayıcısı bile hiçbir yere girmiyor (İnternet Explorer var).
Ubuntu elenebilir. Yani kurulmasına kurulur ama keyif vermez. Kasar eder. Belki Mint önerebilirim. Onun dışında bi' SATA SSD tak ufaktan. Takıl kafana göre. Terminal vesaire de öğrenebilirsin. Arkadaşın önerdiği Bodhi de olabilir.

Çok çok basit oyunları oynatabilir bence. Minecraft 1.12. Optfine ile Zula gibi, bir de internet gezintisi dışında bir işe yaramaz.