dark_1234

Deneyimli
Merhaba bir SSD aldım, SanDisk 240 GB sıfır. Bunu bilgisayarıma takacağımda elimde SATA kablosu olarak DDR2 kasamdan söktüğüm SATA kablosu var, bir sorun yaratır mı? Bir de SSD nasıl bağlayacağım bir video öneriniz var mı? YouTube'da düzgün içerik bulamadım.

SATA kablosunu söktüğüm anakart G31m ES2l.

Takacağım anakart ASUS H61C.

Kablonun etkisi hızı konusunda olur en fazla. Eğer kablo SATA 2 destekli ise 3 Gigabit hız alırsınız yani neredeyse 300mb/sn falan olur. Kablonun ucundaki çıkıntılara ve SSD'nin girişlerine bakın. Kablonun ucunda metal bir kısım vardır oraya bastırıp takın. PSU'dan gelen güç kablosunu da aynı şekilde ucunda ki çıkıntılara bakıp takın. Herhangi bir şekilde uyumsuzluk gibi bir problem olmaz. SSD'yi Crystaldiskinfo üzerinden hızını test edip siteye atın. SATA 3 olup olmadığını hep beraber anlarız.

Ucunda metal klips varsa ve sokete taktiginda kilitleniyorsa SATA 3'tur. Onunla sorun yasamazsin.

Yok bende clips yok SATA 2 sorun yaratır mı?

Kablonun etkisi hızı konusunda olur en fazla. Eğer kablo SATA 2 destekli ise 3 gigabit hız alırsınız yani neredeyse 300mb/sn falan olur. Kablonun ucundaki çıkıntılara ve SSD'nin girişlerine bakın. Kablonun ucunda metal bir kısım vardır oraya bastırıp takın. PSU'dan gelen güç kablosunu da aynı şekilde ucunda ki çıkıntılara bakıp takın. Herhangi bir şekilde uyumsuzluk gibi bir problem olmaz. SSD'yi CrystalDiskInfo üzerinden hızını test edip siteye atın. SATA 3 olup olmadığını hep beraber anlarız.

Hocam bir video önerme şansınız yok mu tam anlayamadım kafamda canlanmıyor bir de ekstra Molex SATA güç kablosu almam gerekiyor şu an fark ettim PSU Molex miş.