Merhaba bir SSD aldım, SanDisk 240 GB sıfır. Bunu bilgisayarıma takacağımda elimde SATA kablosu olarak DDR2 kasamdan söktüğüm SATA kablosu var, bir sorun yaratır mı? Bir de SSD nasıl bağlayacağım bir video öneriniz var mı? YouTube'da düzgün içerik bulamadım.
Kablonun etkisi hızı konusunda olur en fazla. Eğer kablo SATA 2 destekli ise 3 Gigabit hız alırsınız yani neredeyse 300mb/sn falan olur. Kablonun ucundaki çıkıntılara ve SSD'nin girişlerine bakın. Kablonun ucunda metal bir kısım vardır oraya bastırıp takın. PSU'dan gelen güç kablosunu da aynı şekilde ucunda ki çıkıntılara bakıp takın. Herhangi bir şekilde uyumsuzluk gibi bir problem olmaz. SSD'yi Crystaldiskinfo üzerinden hızını test edip siteye atın. SATA 3 olup olmadığını hep beraber anlarız.
Kablonun etkisi hızı konusunda olur en fazla. Eğer kablo SATA 2 destekli ise 3 gigabit hız alırsınız yani neredeyse 300mb/sn falan olur. Kablonun ucundaki çıkıntılara ve SSD'nin girişlerine bakın. Kablonun ucunda metal bir kısım vardır oraya bastırıp takın. PSU'dan gelen güç kablosunu da aynı şekilde ucunda ki çıkıntılara bakıp takın. Herhangi bir şekilde uyumsuzluk gibi bir problem olmaz. SSD'yi CrystalDiskInfo üzerinden hızını test edip siteye atın. SATA 3 olup olmadığını hep beraber anlarız.
Hocam bir video önerme şansınız yok mu tam anlayamadım kafamda canlanmıyor bir de ekstra Molex SATA güç kablosu almam gerekiyor şu an fark ettim PSU Molex miş.
Genelde yasamazsin ama hiz daha dusuk olabilir. SATA 3 kabloyu sorun cikarmayacagini bildigin kablo olarak dusun. Kullandiginda sorun cikmiyorsa kullan gitsin.
Genelde yasamazsin ama hiz daha dusuk olabilir. SATA 3 kabloyu sorun cikarmayacagini bildigin kablo olarak dusun. Kullandiginda sorun cikmiyorsa kullan gitsin.