21931

Deneyimli
Makaleler
1
Eski Sony yöneticisi Shuhei Yoshida, gamescom latam etkinliğinde yaptığı açıklamalarda oyun dünyasında giderek yaygınlaşan abonelik sistemlerini değerlendirdi.

Game Developer'a konuşan Yoshida, özellikle Microsoft'un Game Pass yaklaşımının oyun geliştiricileri için "çok tehlikeli" olduğunu söyledi.

• Yoshida'ya göre oyuncular sadece abonelik sistemiyle oyunlara ulaşabiliyorsa, bu durum hangi oyunların yapılacağına büyük şirketlerin karar vermesi anlamına geliyor. Bu da özellikle küçük stüdyoların yeni fikirlerle ortaya çıkmasını zorlaştırıyor. “yenilikçi oyunlar genelde bağımsız geliştiricilerden çıkar.” diyen Yoshida, tüm kontrolün büyük firmalarda olmasının sektörü kısıtlayabileceğini savunuyor.
  • Sony'nin bu konuda daha temkinli bir yaklaşım benimsediğini belirten Yoshida, “sony, oyunları doğrudan abonelikle vermek yerine önce satışa sunuyor. Zamanla bu oyunlar abonelik sistemine ekleniyor. Bu da hem oyunculara seçenek sunuyor hem de geliştiricilere alan bırakıyor.” dedi. Microsoft ise Yoshida'nın söylediklerinin aksine Game Pass'e ilk günden büyük oyunlarını getiriyor.
Kaynak

Doğru söylemiş. Nasıl ki Netflix sinema sektörüne darbe vurdu, sıradan içeriklere yumuldu insanlar; burada da benzeri oluyor. Orta seviye, tutkusuz yapımlar seri üretimde geliyor veya gelecek. İğrenç bir durum.

Gamepass'te bir sürü oyun var diyoruz sürekli. Peki gerçekten harika olan kaç tane oyun sayabilirsiniz?

@Akif, AAA kalitede oyun sürekli gelmiyor ve yeni serinin gelmesi uzun yılları buluyor. Tutupta gelen oyunuda direkt abonelik sistemine koyarlarsa insanlar oyun almaz, hep abonelik alır. Bu durumda da ortaya başka firmaların çıkması ve tanınması oldukça zor olur. Söylenilen mantıklı, size katılıyorum.

Doğru söylemiş. Nasıl ki Netflix sinema sektörüne darbe vurdu, sıradan içeriklere yumuldu insanlar; burada da benzeri oluyor. Orta seviye, tutkusuz yapımlar seri üretimde geliyor veya gelecek. İğrenç bir durum.

Gamepass'te bir sürü oyun var diyoruz sürekli. Peki gerçekten harika olan kaç tane oyun sayabilirsiniz?

Sırf bu yıl GOTY adayı olacak iki oyun çıkarttılar biri Clair Obscur öbürü ise Blue Prince.

@Blackraven, evet başka? Bugüne kadar başarılı veya çok kaliteli yapımları yoktu bile.

@21931, mesele AAA oyun değil hocam içerik kalitesi. Microsoft seri üretim yapmak istiyor. Bu yüzden alıyor birçok geliştirici firmayı. Onlara da rezil oyunlar yaptırıyor. Örnekleri çok.

Eski Sony yöneticisi Shuhei Yoshida, gamescom latam etkinliğinde yaptığı açıklamalarda oyun dünyasında giderek yaygınlaşan abonelik sistemlerini değerlendirdi.

Game Developer'a konuşan Yoshida, özellikle Microsoft'un Game Pass yaklaşımının oyun geliştiricileri için "çok tehlikeli" olduğunu söyledi.

• Yoshida'ya göre oyuncular sadece abonelik sistemiyle oyunlara ulaşabiliyorsa, bu durum hangi oyunların yapılacağına büyük şirketlerin karar vermesi anlamına geliyor. Bu da özellikle küçük stüdyoların yeni fikirlerle ortaya çıkmasını zorlaştırıyor. “yenilikçi oyunlar genelde bağımsız geliştiricilerden çıkar.” diyen Yoshida, tüm kontrolün büyük firmalarda olmasının sektörü kısıtlayabileceğini savunuyor.
  • Sony'nin bu konuda daha temkinli bir yaklaşım benimsediğini belirten Yoshida, “sony, oyunları doğrudan abonelikle vermek yerine önce satışa sunuyor. Zamanla bu oyunlar abonelik sistemine ekleniyor. Bu da hem oyunculara seçenek sunuyor hem de geliştiricilere alan bırakıyor.” dedi. Microsoft ise Yoshida'nın söylediklerinin aksine Game Pass'e ilk günden büyük oyunlarını getiriyor.
Kaynak
Amaç: Xbox'ı bitirmeye çalışıp PS ye yöneltmeye çalışmak.
Remastered: bug + grafik
Görev falan eklenir beklerdim çöp ediyolar hepside

2 yıllık oyuna ne yeni görev getirsin olm? Onun remastered olması başlı başına saçmalık. Covid'den kalan kolay para kazanma hevesi işte.

@TzRayned, direkt amacın Xbox'u bitirmeye çalışmak olduğunu zannetmiyorum. Çünkü bizim millet genelde arkadaşlarla bir pes, FIFA atayım, GTA 5 oynayayım diye konsol alıyor. Sokakta 10 kişiye sorsanız 7'si Xbox'un ne olduğunu bilmez zaten, PlayStation'un bir adı var.

@Akif, seri üretim yapmak değil de rekabet edemiyorlar diye düşünüyorum. Zamanında Uncharted 4 için PlayStation 4 aldım. Millet hep exculive oyunlar için PlayStation 4 aldı. Xbox'ta konsol aldıracak kadar, Türkçe dublajlı bir tane bile özel AAA oyun yok.

Son düzenleme: