Makaleler
2
Yer
Burdur
Benim şu an Windows 10 kurulu olan bir SATA SSD’m var ve içinde pek çok uygulama, veri ve sistem ayarı kayıtlı. Özellikle AOMEI Backupper gibi programlarla disk taşıma vs. gibi işlemler yapmıştım. Bazı programları zor bularak, uğraşarak kurmuştum ve virüs riskiyle silmiştim. Şu anda aynılarını yeniden bulmam çok zor.

Elimde boş bir M.2 SSD var ve buna temiz format atıp yeni sistem kurmak istiyorum. Ancak eski SATA SSD’deki verileri ve mümkünse program ayarlarını da kaybetmeden, yeni kurduğum sistemde kaldığım yerden devam etmek istiyorum. Yani "şu klasörleri taşırsan aynı şekilde çalışır" diyebileceğiniz bir yol varsa, çok makbule geçer.

Bu arada belirtmem gereken bir şey daha var: Bu eski SSD, Intel + Nvidia sistemimde kullanılıyordu ve anakartım 4. nesildi. Şu anki sistemim ise Ryzen 5 7500F, yani AM5 platformuna geçmiş durumdayım. Eğer bu SSD’yi yeni sistemime sorunsuz şekilde adapte edecek bir yol varsa yani sistem dosyalarını yeni donanıma göre otomatik olarak düzenleyip, sıfırdan kurulmuş gibi kararlı bir şekilde çalıştırabilirsek ardından verileri M.2 SSD’ye aktararak devam etmek istiyorum.

Son düzenleme:
DDU ile sürücüleri kaldırıp EaseUS Partition Master gibi bir programla SSD'yi klonlayabilirsin. Sonrasında da eski SSD'yi biçimlendirip sistemi yeni SSD'den boot edersin ve kaldığın yerden devam edersin.

DDU ile sürücüleri kaldırıp EaseUS Partition Master gibi bir programla SSD'yi klonlayabilirsin. Sonrasında da eski SSD'yi biçimlendirip sistemi yeni SSD'den boot edersin ve kaldığın yerden devam edersin.
CMD üzerinden sistem dosyalarını kontrol ettirebileceğimiz bir kod varsa ve biliyorsanız yazar mısınız rica etsem?