Evet zorlar ama maksimum performans için dayanılabilir.

Bu biraz abartı olur hocam. OS kullanıcıya hizmet etmedikten sonra kullanmanın ne anlamı kalır ki? Hiç bilmeyen birini kalkıpta tty ile baş başa bırakamayız ya.

Hem önceden de dediğim gibi kurduktan sonra ekstradan düzenleme gerektiyor, Ks'nin bununla uğraşabileceğini sanmıyorum ama yine de kendisi bilir.

Bu biraz abartı olur hocam. OS kullanıcıya hizmet etmedikten sonra kullanmanın ne anlamı kalır ki? Hiç bilmeyen birini kalkıpta tty ile baş başa bırakamayız ya.

Hem önceden de dediğim gibi kurduktan sonra ekstradan düzenleme gerektiyor, Ks'nin bununla uğraşabileceğini sanmıyorum ama yine de kendisi bilir.

Evet uğraşamam hocam. Kısaca hangisini kuralım?

intel p6200 antika işlemciye sahip acer 5742z modeli diztüne, linux mint 19.3 kurdum. 2Gb ram ile gayet güzel kullandım. bir süre sonra 4Gb ram daha ekledim, ve sırasıyla 20, 21 en son 22 sürümüne yükselttim. hiçbir problem yaşamadım.
eğer hdd ile kullanıyorsan boot süresi biraz uzun olabilir, ama sonucunda daha güncel ve güvenilir bir sistem kullanıyor olursun.
sevgiler.

Intel P6200 antika işlemciye sahip Acer 5742Z modeli diztüne, Linux Mint 19.3 kurdum. 2 GB RAM ile gayet güzel kullandım. Bir süre sonra 4 GB RAM daha ekledim, ve sırasıyla 20, 21 en son 22 sürümüne yükselttim. Hiçbir problem yaşamadım.
Eğer HDD ile kullanıyorsan boot süresi biraz uzun olabilir ama sonucunda daha güncel ve güvenilir bir sistem kullanıyor olursun.
Sevgiler.

SSD var neyse ki.